Co se stane, když venkovní teploměr přenesete do tepla interiéru k základně? Pořád 9°?
Jak píšou kolegové níže - při dešti může do čidla zatéct voda a pak je úplně nebo částečně nefunkční ... proto jsem čidlo venku umístil do domečku z PET lahve, dole otevřené ...
Typ teploměru? Případně i výrobce... Pokud má možnost přepnout kanál, přepněte na jiný, bývají tři... A znovu nastavte...komunikace je na 433 Mhz? Vnitřní teplotu ukazuje správně?
A vyměnila jste baterii v základně i v čidle? A neotočila jste v čidle polaritu, nebo omylem nevložila vybitý článek? Já po výměně baterií musím na základně podržet tlačítko pro synchronizaci, aby si venkovní čidlo znovu našla.
Inu, každé zařízení funguje do doby, než se rozbije.
Ale stává se mi (doma mám e3 teploměry s bezdrátovým čidlem), že občas opravdu ukazuje údaj z jiného čidla než má. Pak si hraju s kanály a musím to přeházet.
Měl jsem několik takových těch meteostanic, u většiny bezdrátová čidla do 2 let přestala fungovat. Také se stávalo že meteostanice nepřijímala signál a to několik dní. Naposled jsem pořídil jednoduchý teploměr co měří vnitřní a vnější teplotu, venkovní čidlo propojeno přes kabel a funguje už 5 let spolehlivě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.