Zdravím. Mám Asus zenfone7 s Androidem 11. Jelikož má práce je rozvážení továru tak používám online navigaci a když mi někdo jen zavolá (nemusím to ani zvednout) tak mi ze stavového řádku zmizí "4G" a prostě mi během celého hovoru nejde internetové připojení. Dokonce mám v telefonu 2 SIM, jednu na volání a SMS a druhou čistě na data. Je to normální? Jelikož hodně volám přes handsfree a potřebuji zároveň internet tak je to pro mě dost problém. Je to normální?
pote co zrusili 3G tak aby jsi mohl volat a zaroven mit data tak tvuj telefon musi podporovat volte.
Nicmene kdyz mas 2 sim (a na volani tu druhou nepouzivas) tak v nastaveni telefonu musi byt moznost volby jakou sim pouzivat pro data. Dalsi moznost je u sim na volani vymazat apn pro internet, ale pak ti z te sim nepujdou data vubec, ale to by nemelo v tvem pripade vadit..
S VoLTE to nemá nic společného. Žádný mobil neumí mít během hovoru 2 aktivní SIM karty zároveň. Tzn. pokud z jedné voláte a druhou máte pro data, tak během hovoru se vám stane přesně toto. Řešení je mít data na stejné SIMce, ze které i voláte a zároveň mít aktivní VoLTE (VoiceOverLTE). Poté vám bude během hovoru nadále fungovat datový přenos..
Jinak beru zpět tvrzení, že žádný mobil neumí hovor z jedné SIM a data z druhé SIM. Takový mobil musí umět Dual SIM Active a na trhu není moc mobilů, které toto umí..
ahoj*
Spravne je to Dual SIM / dual active (DSDA).
Nicmene jsou to 2 radia vse zdvojene, i spotreba. To nechces. Proto vetsina ma Dual Standby. Dle sdeleni Apple i iPhone 14 to tak ma.
Tak to máš chlapče smůlu, to neumí ani iPhone, když máš jednu kartu na hovor a začneš telefonovat, tak ta druhá karta v tu chvíli nemůže datovat, hovor má větší prioritu!
ne že by nešel vyrobit takový mobil, kde by to šlo, ale takový mobil neznám.
bohužel budeš muset telefonovat přes tu datovou simku, pak to bude fungovat pokud bude pokryti LTE. tedy pokud si zapneš to volte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.