Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie UMAX 8A plus

Od: dedabrno® odpovědí: 3 změna:

Tablet UMAX Visionbook 8A Plus není sice nic extra, ale pro mé potřeby (hlavně jako čtečka PDF) mi vyhovuje, bohužel už ubývá kapacita akumulátoru i ve vypnutém stavu. Moc toho o správném typu nelze najít, zatím jsem tablet neotevřel. Nakonec vychází jako dobrý typ i cena :

Li-Pol baterie 4000mAh, 3.7V, 30100100

Kód produktu AM4035.

Prosím ostřílené matadory, jaký mají na to názor nebo zda přístroj už viděli uvnitř. Všiml jsem si, že podle obrázku nové baterie je ukončení kablíků bez konektoru: zvládne to pájení stařík s klasickou trafopájkou? Hodně jsem toho už odletoval a naletoval ale ve starých zlatých časech a staré technice elektronek a max. tranzistorů. Zvládnu to i tak s chramlavýma rukama?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Do/u jemné elektroniky s trafopájkou... bál bych se. Radši kup levnější pistolovou... momentík... hm, tu si koupím taky: gme.cz/...

hodnocení

0x

Baterie má jen dva napájecí dráty a ochrannou elektroniku na sobě, neměl by v tom být problém, dát tam jakoukoli lithiovou baterii, která se tam vleze. S tou trafopájkou je to trošku horší, ale taky bych to s ní dělal, kdybych neměl jinou po ruce. Dá se výstup uzemnit, nebo aspoň nahřát smyčku před dotykem s tišťákem a pájet jen setrvačností.

Dávajte si pozor na dvě věci: Nezkratovat při manipulaci vývody baterie, nebo jimi nechtěně neštrejchnout o tisk. Taky počítejte s tím, že baterie je pravděpodobně plošně přilepená oboustrannou lepicí páskou, přitom ale sama nemá tuhý obal, takže opatrně pomalu odlupovat plochým nástrojem, dá se pomoct ohřátím fénem. Ideálně baterku měnit úplně vybitou a ospájet a ž po odlepení. A být tak trošku připraven na nejhorší (normálně se to nestane, ale já s tím raději počítám) že kdyby jste baterku neopatrnou manipulací mechanicky poškodil, třeba propíchl, tak díky vysokým zkratovým proudům se může začít divoce ohřívat, až hořet. Takže mít brýle (což ve vašem věku asi máte stejně) a být trochu připraven na tento (ale opravdu ne moc pravděpodobný) katastrofický scénář, že ji bude potřeba rychle ustřihnout a hodit třeba do prázdného dřezu, nebo tam třeba odložit celý tablet. Prostě s tím jen trochu počítat a mít volnou cestu k tomu dřezu, protože pokud by to člověk nečekal a překvapilo ho to, může zbytečně ztrácet čas zmatkováním a třeba se i o něco přerazit.

riva
hodnocení

0x

Tu trafopájku bych zapínal a vypínal když se smyčka nebude dotýkat pájeného místa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]