Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Meteostanice Hyundai WS 2244 po výměně baterií a nastavení funguje dobře každý den pouze asi do 3 hodin v noci, kdy přijímá signál a nastavení přesného času z nějakého vysílače. Ale každý den se tímto automatickým rádiovým nastavením bohužel posunou hodiny o 8 hodin dopředu! Zkoušel jsem restart, nastavení, ale stále je to stejné. Co s tím?
Dobrý den Četl jsem, ale je to taková malinká knížečka, asi jsem to nějak přehlédl. I když - píše se tam nastavit časové pásmo, ale podrobněji se to nerozepisuje, takže jsem tomu nevěnoval větší pozornost. Až Vy jste probudil můj větší zájem se tomu detailněji věnovat i pomocí Vašeho odkazu na stáhnutí manuálu, který je větší než ta malá knížečka coby manuál ke koupenému přístroji. Tedy nastavoval jsem to nyní znovu a všiml jsem si u druhého kroku těch čísel, která udávají zřejmě časové pásmo. Nastavil jsem ho tedy na nulu a uvidím zítra až se probudím, jestli čas zůstal stejný, protože se automaticky nařídí ve 3 v noci. Pokud to vyjde, bude to super. Vám samozřejmě moc děkuji, Vaše odpověď mi pomohla nejvíce! Dám potom vědět, jak to dopadlo.
Co to asi bude, odlišné časové pásmo
Ale to slyším poprvé že by se hodiny z Frankfurtu nastavovali s časovým pásmem. Protože do jiného než našel časového pásma ten signál asi nedoletí, možná jsou univerzální na více zdrojů signálu?
Časové pásmo jen řekne signálu rádia DCF77 (Mainflingen, cca. 25 km jihovýchodně of Frankfurtu nad Mohanem) o kolik hodin má čas na vašich hodinách posunout, aby odpovídal vašemu umístění. A ještě tam bude někde nastavení letního času.
Mapa pokrytí zde:
No právě, do časové zóny -8 hodin radiový dosah DCF77 nemá.
Tak to bude asi spíš chyba návrhu toho zařízení ...
Neznám detaily protokolu DCF77, ale na digitálních hodinách se čas zastavil vždy přesně i bez nějaké časové zóny, jak to? Anna nových mechanických taky.
Jen ty staré (15 let) mechanické bylo nutno nastavit na celou hodinu předcházející aktuálnímu času a tlačítkem pustit synchro.
Třeba je to německá tajná zbraň, jak zmást ruskou armádu - pokud se řídí hodinami DCF ...
Meteostanice mívají možnost nastavení vybraného časového pásma - jedno vaše (na displeji je LOCAL) a jedno dle výběru (na displeji je ZONE),
Přepíná se tlačítkem MODE ... třeba jste si nastavil +8 hodin ... Singapur, Irkutsk, Ulanbátar, Hong-Kong ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.