Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meteostanice chybně udává čas

Od: pavel05 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Meteostanice Hyundai WS 2244 po výměně baterií a nastavení funguje dobře každý den pouze asi do 3 hodin v noci, kdy přijímá signál a nastavení přesného času z nějakého vysílače. Ale každý den se tímto automatickým rádiovým nastavením bohužel posunou hodiny o 8 hodin dopředu! Zkoušel jsem restart, nastavení, ale stále je to stejné. Co s tím?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Návod, strana č.7-8.

Nečetl, co?

Ke stažení zde:

euronics.cz/...

pavel05
hodnocení

Dobrý den :) Četl jsem, ale je to taková malinká knížečka, asi jsem to nějak přehlédl. I když - píše se tam nastavit časové pásmo, ale podrobněji se to nerozepisuje, takže jsem tomu nevěnoval větší pozornost. Až Vy jste probudil můj větší zájem se tomu detailněji věnovat i pomocí Vašeho odkazu na stáhnutí manuálu, který je větší než ta malá knížečka coby manuál ke koupenému přístroji. Tedy nastavoval jsem to nyní znovu a všiml jsem si u druhého kroku těch čísel, která udávají zřejmě časové pásmo. Nastavil jsem ho tedy na nulu a uvidím zítra až se probudím, jestli čas zůstal stejný, protože se automaticky nařídí ve 3 v noci. Pokud to vyjde, bude to super. Vám samozřejmě moc děkuji, Vaše odpověď mi pomohla nejvíce! Dám potom vědět, jak to dopadlo.

17.01.23 16:50
:)
pavel05
hodnocení

Ještě jednou děkuji, i po dnešní noci zase meteostanice funguje normálně a čas drží.

18.01.23 11:26
Není zač.

hodnocení

2x

Musíte někde v nastavení nastavit časové pásmo, myslí si, že jsou v Korei.

petrm
hodnocení

1x

Musíte zjistit, kde se nastavuje Místo a nastavit Česka republika, Praha.

jirib
hodnocení

1x
Občas(za poslední půlrok asi 3x) mi to rozhodilo novou meteostanici a za několik dnů se to srovnalo samo...
Mohou mít problémy na vysílači...neznáme podrobnosti dohledu.

Jojo, minimálně dvakrát do roka to selže. Proto jsem automatickou synchronizaci u budíku vypínal a dnes mám budík bez DCF77. Sice se tvrdí, že protokol má kontrolní součet, ale buď to není pravda, nebo to ty švábi v budíku neřeší.

jirib
Ano,chyba byla 100% na vysílači.Čas byl rozhozen cca o 3,5hodiny.

ahoj*
hodnocení

0x

Co to asi bude, odlišné časové pásmo :)

Ale to slyším poprvé že by se hodiny z Frankfurtu nastavovali s časovým pásmem. Protože do jiného než našel časového pásma ten signál asi nedoletí, možná jsou univerzální na více zdrojů signálu?

vibe2*

Časové pásmo jen řekne signálu rádia DCF77 (Mainflingen, cca. 25 km jihovýchodně of Frankfurtu nad Mohanem) o kolik hodin má čas na vašich hodinách posunout, aby odpovídal vašemu umístění. A ještě tam bude někde nastavení letního času.

Mapa pokrytí zde:

en.wikipedia.org/...

vibe2*

Nezapomeňte, že jde o dlouhé vlny - kmitočet 77,5 kHz, délka vlny ~ 3,57 km

ahoj*

No právě, do časové zóny -8 hodin radiový dosah DCF77 nemá.

Tak to bude asi spíš chyba návrhu toho zařízení ...

Neznám detaily protokolu DCF77, ale na digitálních hodinách se čas zastavil vždy přesně i bez nějaké časové zóny, jak to? :) Anna nových mechanických taky.

Jen ty staré (15 let) mechanické bylo nutno nastavit na celou hodinu předcházející aktuálnímu času a tlačítkem pustit synchro.

vibe2*

Třeba je to německá tajná zbraň, jak zmást ruskou armádu - pokud se řídí hodinami DCF ...

Meteostanice mívají možnost nastavení vybraného časového pásma - jedno vaše (na displeji je LOCAL) a jedno dle výběru (na displeji je ZONE),

Přepíná se tlačítkem MODE ... třeba jste si nastavil +8 hodin ... Singapur, Irkutsk, Ulanbátar, Hong-Kong ...

Jak s tím souvisí délka vlny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]