Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Honor x8 - menší okna aplikací

Od: mariee odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, mám nový telefon honor X8 a nevím, jak vypnout, aby se mi neotviralo více aplikací zároveň. Například jsem na viberu a přijde mi zpráva na Messenger a chci ji otevřít, ale otevře se v menším okně, ne přes celou obrazovku. Nevíte prosím, kde co změnit, aby byla normálně pak přes celou obrazovku a překryla tu původní otevrenou aplikaci. A pak jestli prosím nevíte, zda jsou změnit bubliny Messengeru na větší..na tom novém jsou nějaké malé. Moc děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

krakex*
hodnocení

0x

Android jako takový je navržený na otevírání více aplikací zároveň, ve většině případů, by to měla být spíše výhoda, nechápu proč byste chtěla otevřenu pouze jednu, ale dobře.

Pokud messenger otevřete přes bublinu, vždy se otevře překrytí přes ostatní aplikace, ale pokud byste upozornění od messengeru otevřela přes notifikační lištu, měla by se otevřít celá aplikace.

V nastavení > aplikace a po vyhledání aplikace Messenger, byste měla být schopná určit její oprávnění, něco ve stylu "Povolit překrytí přes ostatní aplikace", pokud tuto volbu vypnete, bubliny se přestanou zobrazovat úplně a vy budete schopná pouze vidět upozornění na notifikační liště.

Co se týká otevírání více aplikací zároveň, měla by být možnost ve vývojářském nastavení.

Nastavení>O telefonu> zhruba pětkrát kliknout na "Číslo sestavení", tímto povolíte vývojářská nastavení.

Do výv. nastavení jako takových se nejspíše dostanete přes Nastavení>Systém>Pro vývojáře nebo Nastavení>O telefonu>Pro vývojáře

V tomto nastavení já osobně mám kategorii aplikace a pár možností, jako např. "Omezení procesů na pozadí", ve které si můžu vybrat, kolik procesů na pozadí maximálně bude.

Taktéž by jste měla vidět volbu "Neukládat aktivity", pokud tuto volbu zakřsrnete, vše aplikace, které zavřete, už nepoběží na pozadí.

Výše uvedené uvádím ze zkušenosti s mým čistým Androidem 13, Váš telefon má dle všeho Android 11 a vlastní nástavbu, tudíž se může hodně věcí lišit, bohužel, nejsem schopen na dálku lépe pomoci, doufám, že jsem Vás aspoň nasměroval správným směrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]