Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zohnať redukciu usb female vs jack male

Od: eeve® odpovědí: 22 změna:

Zdravím Vás,

obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo som už trochu zúfalá :)

Situácia - potrebujem prepojiť moje USB slúchadlá - koncovka USB 2.0, do zariadení, ktoré majú na vstupe 3,5 mm jack. Čiže by som potrebovala redukciu USB female - jack 3,5 mm male. Lenže ako som zistila, to sa ľahšie povie ako urobí :) Na nete je spústa redukcií s jackom female, poprípade s UBC C, ale pre ten môj konkrétny prípad som našla jedine zopár kusov na eshopoch, na ktoré sú príšerné recenzie typu že zákazníkom nič nepríde a prídu o peniaze (napr. také bonky, suprisimo a podobne), poprípade káblové redukcie, pri ktorých je v samotných recenziách napísané, že to nefunguje :) (napr. na toto nay.sk/...

V kamenných obchodoch - bez šance. Nejaký nápad, ako prepojiť usbčkové slúchadlá s jackom? Niečo funkčné hlavne? :) Ďakujem za každý návrh.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, viz odkaz (zda funguje není známo, ale zákazníci hodnotí asi spíše ten e-shop). Zdravím!

booho.cz/...

doplněno 10.01.23 13:47:

Tak jsem našel na Google, že ten e-shop je podvodný, resp. je to nějaký přeprodej. Raději tam nic nekupujte.

doplněno 10.01.23 13:48:

1t.cz/...

hodnocení

Ďakujem, ale to je presne jeden z tých eshopov kde sa ľudia sťažujú, že je to podvodný eshop (napr. hoax.sk/... Presne túto redukciu som našla vo viacerých takýchto "pochybných"eshopoch (vždy si hľadám najprv recenzie pred tým, než niekde niečo nakúpim), bohužiaľ ale v žiadnom "normálnom".

Pominu-li obchod, tak mi není jasné, co v té redukci může být. Normální USB je digitální s dvěma datovými vodiči a napájením, jack je analogový, levý, pravý, mikrofon a zem. To se nedá propojit přímo. Že by v tom byl A/D převodník?

ben®

hlada - nemám tušení. Jen jsem chtěl pomoci tazatelce a až následně jsem zjistil, že to není dobrý obchod. Nad výrobkem jsem nepřemýšlel, ale zase je divné, že to někdo vůbec vyrábí (když to asi nemá šanci fungovat). Nebo je Číňan génius .

Mě to zaujalo jako technická zajímavost. Běžný jack nemá napájení, cena je nízká, tak tipuju, že v tom převodník nebude.

hodnocení

Tiež som tak rozmýšľala, keď sa to už vyrába, a podľa všetkého to ani nemá fungovať, tak na čo to potom je :) A úprimne nechce sa mi skúšať, či by mi to fakt došlo, i keď tam nejaká veľká pálka za to nie je, teraz škoda každého eura. Prežijem, a vďaka za snahu a odpovede, zas som o dačo múdrejšia.

krakex*

Link od Bena, který odkazuje na redukci, se využívá k připojení USB pamětových zařízení a následného audio proudu do jacku, např. pokud máte v rádiu pouze 3.5mm Jack a chcete poslouchat hudbu z USB flashdisku, redukci jde tímto způsobem použít.

Ještě dodám, že výše zmíněný produkt jsem našel na Aliexpressu za zhruba 28CZK, e-shop pouze objedná několik kusů a posléze prodává s neskutečnou marží (300%). Většinou poštovné ani DPH neplatí, pokud objednává pouze pár kusů.

hodnocení

2x

Vasa poziadavka je nezmyselna a nerealna. Sluchadla maju USB, pretoze sa voci pocitacu spravaju ako digitalne vstupne zariadenie. 3.5 mm jack je analogovy, to by muselo nejake zariadenie konvertovat analogovy signal na digitalne data pre USB a nasledne vnutro sluchadiel by to zase slo na analog. Cele by to muselo mat odniekila aj 5V napajanie (to jack neposkytuje).

Vy si musite kupit obycajne analogove sluchadla s jackom, nic ine.

hodnocení

Sakra toho som sa bála :( Inak mi vyhovujú, zvuk majú skvelý (na danú cenovú hladinu), takže by mi ich bolo ľúto vyradiť, budem sa asi musieť s tým zmieriť a nabudúce kupovať rozumnejšie. Ako vravím, vo valnej väčšine som vždy mala všetky slúchadlá bez ohľadu na typ, len s jackom, u týchto som si to nejak nedomyslela :( Úprimne netušila som, že by to bol problém, až tak do toho nevidím, keďže redukcií je teraz strašne veľa, naivne som si myslela, že aj na toto bude :) Ďakujem za vysvetlenie.

jano123

Nechápem, čo sa stresujete...*sok**ua*

Na trhu je záplava sluchadiel s konektorom jack 3.5, rozne druhy, cena, kvalita...

Tie Vaše by som používal k PC, mobil a pod, tie ďalšie k ostatnej elektronike.

Ja mám doma za tie roky celú zbierku, nepoužívam ich, ale vyhodiť ich zase

nechcem, možno ich niekomu časom podarujem...*znalost*

riva
hodnocení

0x

Sluchátka mají koncovku USB? A na co jí mají? Některá sluchátka mají integrovanou zvukovou kartu a USA slouží k digitálnímu přenosu dat do ní. Jack má zase analogový signál.

hodnocení

Tak sa pripájajú k PC, resp. k NTB, tieto sú to genius cavimanus hs-g700v

Ja mám teda radšej výstup na jack samozrejme, všetky slúchadlá tak mám, ale tieto sú výnimka.

To zařízení s jackem zdrojem nebo příjemcem signálu?

hodnocení

Neviem či presne chápem, zatiaľ žiadne zariadenie s jackom k slúchadlám nemám, idú priamo do USB zásuvky do PC, nič medzitým.

Sluchátka jsou analogová, USB je digitální. Někde musí být převodník.

A čeho chcete dosáhnout? Chcete poslouchat na USB sluchátka z něčeho jiného než z PC?

hodnocení

Ako vravím, sú to tieto (genius cavimanus hs-g700v), nič medzi tým tam nie je, proste kábel zo sluchátok, a na konci USB :) A áno, presne tak, chcem ich používať aj na zariadenia, ktoré majú aux vstup (napr. Ipod, rádio, MT), jeden MT som vyriešila redukciou USB-C vs USB female, to funguje, ale na väčšinu ostatných sa bez jacka jednoducho nezaobídem. A tieto slúchadlá majú zo všetkých mojich jednoducho najlepší zvuk, sú najpohodlnejšie, atď atď, proste moji favoriti :) A nechcem si kupovať zas také podobné, kým tieto bez problémov fungujú (zas nestáli 10 eur), a ja rada keď už si musím kupovať, tak investujem do niečoho aspoň trochu lepšieho, nech mi to vydrží aspoň pár rokov.

Aux vstup? Nepletete si vstup a výstup?

hodnocení

Je to možné, uznávam *smich* Ale to na veci nič nemení, proste slúchadlá majú na konci káblu USB 2.0, a zariadenia, do ktorých ich chcem pripojiť, majú "dierku" na jack 3,5 mm, lopatisticky som to napísala :) No ale užívateľ peter mi už napísal, že chyba lávky, zrejme sa s tým nikam nedostanem.

Ano, pletete, proto Vám těžko poradit. Dírka jack může být vstup i výstup (Aux je vstup, z něj žádný zvuk nedostanete). A pokud chcete poslouchat to, co z jackové dírky leze (nejlépe určené pro sluchátka), pak je opravdu nejjednodušší koupit si sluchátka s tím konektorem.

hodnocení

0x

Ta sluchátka jsou v tom jaksi navíc. Berou signál z nějakého zařízení a to má asi i výstup na jack.

Ona myslela výstup jack a sluchátka USB. Ale to nespojí, leda přes další počítač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]