Nejste přihlášen/a.
Zdravím zase poradil by někdo zdejší čím a jak lehce vyleštit bakelitový kryt na trafopájku? Bohužel s tím nemám zkušenosti. Mám tady totiž dva kousky a chtěl bych je dát do parády jako byly kdysi
ten plastový na ETP II jen asi přestříkám nějakou barvou jakou měly původní kryty a nakonec přejedu nějakým obyč lakem... Díky všem
Zbytečná práce. Nikdy jsem neslyšel, že to někdo leští, možná jen otřít, pokud to někdo "zaprasí".
Mslm, že to nemá na práci, ale sbírá to... Asi je to ten člověk, co kdysi sháněl staré vadasky. Já takto leštím starý pendlovky. Tempu bych se vyhl, to brousí, ubírá materiál...
žádné čističe co obsahují ředidla nepoužít, žena mi kdysi přetřela plast magneťáku Diavou a kupoval jsem novej kryt.
u plastů moc šanci na přeleštění není, jedině ručně strojově se to taví. Bakelit nejde ničím, lesk je dán hladkostí formy..
Ten kryt vlevo a vpravo je bakelit a ten jde krásně vyleštit jakoukoliv leštící nejlépe zelenou pastou a klidně strojově, navíc na bakelit žádná běžná rozpouštědla vůbec nepůsobí. Ten prostřední je termoplast, ten některá čistidla narušit mohou a leštit jde taky..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.