Nejste přihlášen/a.
Mám magnetofon Tesla B4. Pravý úchyt na cívku (nebo jak to mám nazvat) je tak zatuhlý, že když dám přetáčet, tak se celý motor zastaví. Otočit lze jedině silně rukou. Nevíte, jak ho opravit?
Dobrý den, podívat se dovnitř a "odbrzdit"- ta brzda unašeče/kotouče bude zaseklá (či co). Zdravím!
Viz odkaz uvidíte "střeva"magnetofonu.
Zhruba uprostřed obrázku vidíte přítlačné brzdné kladky a jejich pružiny - tam asi bude ta chyba.
Unášeč může být zabrzděný nebo na ose zarezlý. Nefunkční brzdu uvidíte na první pohled. Jestli nebyl dlouho používaný, musíte ho namazat. Povolte a odsuňte úhelníky, které zabraňují vytažení unaščů, pak je vytáhněte, osičky vyčistěte a namažte olejem. Zároveň musíte namazat ložisko motoru, předlohu, obě mezikola, obě ložiska setrvačníku, tónovou kladku a počítadlo.
hlada - budiž, ale olej by se neměl dostat na nic gumového (např. řemínky), protože by je "rozežral". Mám s tím, bohužel, neblahou zkušenost (u kazeťáku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.