Nejste přihlášen/a.
Jak vypnout odebírání oprávnění v Androjdu? Ne se v tom hrabat a oprávnění zas zapínat jednotlivým kravinkám, ale zakázat androjdu na to šahat.
Přidávám se k těm co by to také rádi zakázali, ale vypadá to, že asi bohužel Google v jejích Androidu to udělal záměrně tak aby to zakázat nešlo. Nemám rád když někdo za mne a bez mého svolení rozhoduje co je pro mne určitě dobré a co nutně potřebuji nebo co je pro mne zbytečné a nepotřebné. Rád si o všem rozhodují já sám. Bohužel mocní jako je např. Google, Microsoft a asi i někteří další se čím dál více snaží nás lidí ovládat a určovat nebo i vnucovat nám co všechno a jak bychom určitě měli používat, protože se bez toho určitě neobejdeme a co je pro nás zbytečné. Jde pouze o vnucování nám jejích zájmů a naše zájmy je vůbec nezajímají. Bohužel jsou mezi námi i takoví co takové šílenosti vedoucí k omezování naší svobody při používání mobilu podporují a schvalují.
jo, přesně tak. Nesnáším, když chci otevřít tabulku v excelu třeba a ono mi to popřeje dobré ráníčko, optá se na zdravíčko a vyjádří politováníčko, že soubůrek pro vás nemůžeme otevřít, protože složku kterou se snažíte otevřít jste neoznačil jako důvěryhodnou, ale můžete nás klasifikovat zatímco vás chráníme ..
Bohužel svět se začíná měnit ve sledovací aparát kde firmy teré k tomu mají možnosti se nás snaží sledovat všude tak aby o nás získali co nejvíce informací které pak často asi zneužívají k různým nekalým praktikám i když to zdůvodňují péči o naší bezpečnost. Ve skutečnosti se nám tak snaží podsouvat to co chtějí oni abychom používali nebo z čeho jim plynou nějaké finanční zisky. Snaží se nám podsouvat které aplikace máme používat, protože jsou pro nás údajně nepostradatelné a naopak kterých bychom se měli zbavit, protože oni ví lépe od nás, že je nepotřebujeme což často zdůvodňují, že jsou škodlivé a nebezpečné. My ale bohužel nemáme příliš možnosti jak se tomu bránit. To bychom museli přestat používat mobily a internet což v současné době je pro mnohé z nás nemyslitelné.
Mě to taky nepřijde jako zas takový problém.
Jde to vypnout ručně pro každou aplikaci v nastavení (záleží na výrobci) nebo by to mělo jít vypnout přes google play (První příspěvek odkazu nahoře) Tam by to mělo jít taky pro každou zvlášť ale možná to bude méně otravné. Google play nemám, nemůžu ověřit
Kde v mobilu najdu to "Odebrat oprávnění, pokud aplikace není používána"? Prohledal jsem snad všehno ale nic takového jsem nikde nenašel.
Já na mým Xiaomi Redmi 4X to "Odebrat oprávnění, pokud se aplikace nepoužívá" nikde nemám. Díval jsem se na to u více různých aplikaci, ale nikde nic takového není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.