Dostala jsem mobil: Xiaomi Redmi 9AT 2GB/32GB. Máte s tímto mobilem nějaké zkušenosti? Mám 3 roky starý Xiaomi Redmi 5 plus a jsem s ním spokojená. Teda teď už trochu blbne, vím že kvalita není 100%, ale mně stačí. Ale nevím, zda tento nový mobil není horší. Děkuji za zkušenosti a rady.
Já bych to zase tak nehrotil a rozhodně vás nestrašil, jako někteří tady. Ano, je to úplný low-end a patrně si výkonově vůbec nepomůžete, ale na nenáročné použití je to úplně normálně použitelný telefon. A s novějším Androidem a bezpečnostními záplatami. Žena má třetím rokem Redmi 7A (taky 2/32 GB, o dva roky starší model než tento), normálně ho používá na Facebook, messenger, whatsapp, spotify, občas si tam i něco nenáročného zahraje a absolutně bez problému, žádné sekání se nekoná. Akorát foťák tam stojí docela za prd. K Ono je to hodně o optimalizaci softwaru, ne jen o surových parametrech.
Je rozhodně horší, se 2 GB RAM je dnes mobil už dost špatně použitelný. doplněno 30.12.22 17:21: Ano, pro seniora bude stačit. Ideálně pro někoho. kdo vůbec nebude využívat služeb google. Nebo prostě pro někoho, kdo nemá mobil stále v ruce, a tak mu nevadí, že něco trvá déle. doplněno 30.12.22 17:41: Záleží na nàrocích, v takovém mobilu už prakticky není možně současně mít puštěný třeba Waze a k tomu surfovat na netu. Problém je i v tom, jak se dnes chová každý mobil s androidem, po zapnutí nový čistý OK, ale jak běží čas, doinstalujete nějaké aplikace, vše i služby Google se na pozadí neustále aktualizuje a bobtná, někdo třeba ani nefotí na kartu, no a pak nastane čas, že se foun začne sekat, hlásit, že má málo místa v úložišti.. No a toto u někoho nastane po roce, u někoho po třech letech a u někoho nikdy. Telefon s těmito parametry to začne tomu, kdo by jej dost využíval, dělat hodně brzy. Jako třeba manželka, která má třetím rokem v podobném mobilu jen ty aplikace, které jsem jí tam sám nainstaloval, si nestěžuje a na nový si zvykat nechce. Já bych s takovým nevydržel ani den. Tak asi tak. Druhý problém je v operačním systému a nadstavbě. Starší android a MIUi ani se 2GB RAM si nedovolil sestřelit v ram zamčenou aplikaci (např. Whatsapp). Nové mobily Xiaomi ji bez milosti sestřelí, i když máte 4 GB RAM. Tedy při těchto parametrech je obvykle starší OS výhodou.
astik
V čem špatně použitelný? Šel by použít pro staršího člověka, který chce pouze telefonovat, psů SMS, případně nějaká fotka. A jednoduchý pro toto použití. Díky
Pravděpodobně jste devítku dostala jako dárek na vánoce ,kupovat ho nebudete tak ho používejte,ale tomkk® má pravdu ,je o 50% horší než ten co máte(menší ram. i velikost uložiště),ale na to časem příjdete sama...
problém je v tom, že každý chytrý telefon má určité aplikace, které se sami aktualizují... no a pokud chcete telefon i na jiné věci než jen na volání, máte vysokou pravděpodobnost, že se brzy bude zpomalovat a časem se až zastaví... vč. hledání kontaktů nebo pouhého spuštění
Musíte si nechat zablokovat vše nepotřebné a používat minimum aplikací v mobilu. Je tam prostě málo paměti na vše...
OK. Všem děkuji za odpovědi. Takže pro mě určitě není. Já ten svůj využíván na focení, občas si stáhnu film a koukám na něj, písničky... Často WhatsApp, internet... A podle vašich názorů bych přišla o nervy, jak by to "nefungovalo" o ty mě připravuje už můj stařičký PC. Než ten se otevře... Uvažuji u repasovaném, tak to snad nebudou další problémy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.