Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na rádiu Tesle Máj se zasekl potenciometr hlasitosti

Od: 102 odpovědí: 6 změna:

Večer jsem vypl rádio, ráno jak jsem ho zapl tak se mi potenciometr zasekl tak, že ním neotočím ani s pomocí kleští.

nevíte jak to vyřešit? je třeba koupit potenciometr nový?

Na rádiu Tesle Máj se zasekl potenciometr hlasitosti

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli vám záleží na zachování původního stavu, tak budete muset odvrtat tři nýty, potenciometr rozložit a opravit.
Originální je dvojitý s tahovým vypínačem WN 698 31 M5G 1MG. Ten se vám ale nejspíš nepodaří sehnat. Můžete ale koupit jiný, mechanicky stejný a dráhy vyměnit. Ty budou nejspíš v pořádku.

102
hodnocení

myslím že ten co je v něm teď tak už ani není originální

Ano, pokud si vzpomínám tak jsem kdysi také někomu ten potenc. v Máji měnil, originál se nahrazoval dvoj. potenc. stejných /event. podobných/ hodnot, " modernější" konstrukce /menší průměr těla/ a vypínač byl otočný, místo tahového.

Možná, kdybych prohledal zbylý, různý mat. z té doby na půdě chalupy, něco takového by se tam našlo. :)

hodnocení

0x

Zdravím.

Kleště případně kladivo je špatně zvolený nástroj na opravu. :(

Je potřeba zjistit příčinu, tj. rozebrat, zjistit opravitelnost, případně opsat typ potenciometru a zkusit ho sehnat.

Pokud bude tak vyměnit.

ahoj*
hodnocení

0x

Mozna si koupit novy radio?

Potenciometr kombinackama asi nerozchodis :) Nejspis se v nem vysypala "napln", pujde rozebrat?

102
hodnocení

Asi to bude jediná možnost. Jenom mě štve že ten potenciometr bych musel sehnat s celým rádiem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]