Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračku nelze zapnout

Od: emv odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím, mám dotaz. Pračku z ničeho nic nelze zapnout, vada není v zásuvce. Pračka je 11 let stará a kladu si otázku, volat někoho na opravu či nikoliv? Děkuji a hezký den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U whirlpoolek je malé "kurvítko" v podobě poddimenzovaného spínaného zdroje pro napájení elektroniky.

Servisák řeší výměnou řídící desky, šikovný elektronik vymění asi 4 součástky v hodnotě 300kč a chudák ženská koupí novou pračku na dalších pár let.

emv
hodnocení

Ano, máte pravdu. Akorát sehnat šikovného elektronika je docela problém. Pěkný den.

Taky mně prdla korunova součástka u spinaneho zdroje u myčky, takže to řeším a doufám, že nebude nic dalšího.

ajá měnil pračku před půl rokem, Whirpool jel 17 let, potom se asi částečně utrhl buben, takže o této značce jen klady. ted jsem dal aeg a ted mi klekla sušička aeg, ne "kurvítkem, ale tepelným čerpadlem, cena opravy 10 více

emv... většina elektroniků je na youtube a opravují notebooky a dělají na sebe. Těm je mnohdy fuk, zda je to pračka nebo počítač či mobil.

riva
hodnocení

1x

Kdo ví, co znamená, že pračka nejde zapnout. Má na sobě nějaká světýlka, která nesvítí? Nereaguje na stisk tlačítka? Nezamyká buben a ten jde otevřít? Nezačne napouštět vodu?

Nebo nejde zapnout, protože na ní sedí rozzuřený dobrman?

Poslední věta - *smich2*. Dík, zvedlo mi to náladu.

njn jenže chudák paní teďka nemůže dovádět, když jí nejde pračka *smich*

hodnocení

0x

Tím, že není vada v zásuvce usuzujete, že je zapojená do el.sítě., nebo, že jste zkontrolovali, že není spadlej jistič apod.? Je to otázka, ale může to být blbá součástka za 50,- a s výměnou třeba oprava do 400,- nebo to opravit už nepůjde. Jak říkám, vyhodit se to dá vždy. Koukněte co to je za značku, najděte na internetu v blízkosti někoho kdo to opravuje, a zkuste telefonicky domluvit jestli by na to kouknul.;) Věřte, že to co máte ve staré pračce za "střeva" už v těchto nových rozhodně není.

emv
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jistič spadlý není a zkusila jsem zapojit do zásuvky jiný spotřebič a fungoval.

tampa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]