Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit VGA kabel ze zásuvky Scart?

Od: bostonelectron odpovědí: 6 změna:

Zdravím.

Tady na tom obrázku je zapojení zástrčky Scart:

members.optusnet.com.au/...

Mám takovou zástrčku ve starším zařízení, které chci připojit na VGA monitor , tedy VGA vstup.

Chápu ten obrázek správně, že vlevo je zástrčka samice? To že je třeba zapojit R,G,B,Gr je mi jasné.

Je tam nějaký pin (respektive díra na pin) třináct vlevo +5V a na obr. je propojen s pinem 16 vpravo pomocí rezistoru 180 ohm. Toto na VGA není nutné? Dále je tam pin +12V. To je na co?

Dále se dívám, že dole vlevo je nějaký spoj RGB mode select a je to tam nějak složitě propojované vpravo do země a pak se to zpět uzemňuje do zástrčky vlevo nahoře (Gr). Toto na VGA nepotřebuju?

Taky je tam +12V

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tohle MŮŽE fungovat pouze v případě, že zařízení se Scartem má všechny potřebné piny osazené, což zdaleka není běžné. Většina zařízení ze Scartu posílá jen kompozitní video.
Můžete zkhsit koupit nějakou redukci, ale vsadím se, že fungovat nebude.
Napište, o jaké zařízení se jedná, pak by se dalo třeba osazení Scartu dohledat.
bostonelectron
hodnocení

Denver MCD-62

Jenže se mi za tu redukci nechce dávat peníze...

Dost bych se divil, kdyby z tohoto lezlo něco víc než kompozitní video. Žádná redukce fungovat nebude, to už by musel být nějaký převodník Kompozit-RGB a jeho cena by byla vyšší, než samotný přehrávač.
Pokud chcete mít jistotu, že to bude fungovat, kupte k tomu místo monitoru nějakou bazarovou TV se Scartem. Tu seženete klidně za dvě stovky.
bostonelectron
hodnocení

Jednu TV se scart zásuvkou tu máme. I když není moje... Ale půjčit bych si ji mohl.

bostonelectron
hodnocení

Problém jsem vyřešil připojením scart kabelu k TV s dírou pro scart.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]