Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám nový fotoaparát na tužkové baterie a nabíječku, ale nikde není napsáno, jak dlouho baterie nabíjet. Mám baterie CRONO 2600mAh a nabíječku také CRONO.
Protože se nikde nedá dočíst o nabíjecím proud nabíječky, nebo co nabíječka umí (manuál k ní není?), tak bohužel nedokážu odpovědět.
Veškerý popis: "Crono nabíječka AA + 2x baterie AA 2600 mAh", navíc za velmi pochybnou cenu.
Já osobně bych ji zahodil a koupil pořádnou nabíječku, bateriím moc velkou životnost taky nedávám. Raději Sanyo Eneloop nebo GP ReCyko+, to jsou aspoň baterky
vědět aspoň nabíjecí proud (mohl by se psát na nabíječce, v mA), tak se dá doba nabíjení jednoduše spočítat.
( 2600 * 1,4 ) / "nabíjecí proud [mA]" = počet hodin nabíjení
Zatím děkuji. Zezadu nabíječky je napsáno: Input: AC 100-240V - 50/60Hz
Output: DC 1.4V -135mAh - AA/AAA
no tak jestli s takovou "nabíječkou" dodávají 2600 mAh baterie, tak počítej s nabíjením asi 26 hodin...
doplněno 25.11.12 21:00:no počkat, mAh nabíjecí proud? to je trošku blbost né? není tam mA?
jestli výrobce ani nezná jednotku proudu, tak bych od takové nabíječky dal rychle ruce pryč
Osobně bych nabíječku i baterky někomu daroval (asi svému nepříteli ) a zakoupil články i nabiječku uplně jinou, ušetřil bych si s tím mnoho nepříjemných překvapení během provozu fotoaparátu
Tužkovky bych si pořídil Sanyo Eneloope, GP Recyko, Camellion Always ready nebo jiné jim podobné - netrpí samovybíjením a nabíječku s trochu větším nabíjecím proudem, ono to nabíjení nebude trvat 26 hodin jak zde padlo, ale takových 28-32 hodin a to se mi opravdu zdá zbytečně dlouho
Nabíječku vyhodit, utřít slzy, z peněženky vytáhnout nějakých 300-500 kč a koupit nabíječku novou, s indikátorem. Se světýlkem.
Ty AA články to chce taky jiné, až vytáhnete foťák třeba za měsíc nepoužívání a uděláte jen třetinu fotek (nebo taky foťák ani nezapnete) to bude ke vzteku, s novýmí články co jsem uvedl se vám to nestane, za rok po nabití ztrácejí do 10% energie. Jejich vlastnosti jsou tak neuvěřitelné, že jsem se všech obyčejných nabíjecích článků okamžitě zbavil a jiné nepoužívám. Eneloope 2000mAh vám umožní nafotit víc fotek než jakékoliv jiné s kapacitou 2600mAh a to kvůli těm ztrátám způsobeným samovybíjením, které je u běžných nabíjecích článků hrozné.
Divím se, že se o tak úžesně výborných baterkách moc neví, vůbec nemají ani sebemenší reklamu.
Trochu tě opravím, ať se to lépe hledá: Články se jmenují Panasonic (dříve /.... Prodávají se ve variantách Eneloop (2000 mAh), Eneloop XX (2500 mAh) a Eneloop Lite (1000 mAh).
doplněno 26.11.12 16:46:Sanyo byl výrobce aku, dokud ho nekoupil Panasonic...
doplněno 26.11.12 16:48:Takže se články sice prodávají jak Sanyo a toto jméno je i u copyrightu jejich webu, ale vlastní je Panasonic (logo v levém horním rohu).
No to by mě pobavilo, Panasonic nikdy žádné články nevyráběl, kupoval je a lepil na to svoje logo. Sanyo je největší výrobce aku a jejich výrobky jsou téměř ve všem...
a ještě další odkazy na články co se chovají zcela stejně:
doplněno 26.11.12 17:30: To bych zahořkl...taková příšerná firma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.