Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomaloběžný elektrický mlýnek

Od: jk12 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, zda se také prodávají pomaloběžné mlýnky na kávu s mlecími kameny. Mám jeden s kameny, ale kámen je přímo na motoru takže má vysoké otáčky. Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Co třeba tento značkový mall.cz/...
Nebo trochu "cenově"lepší mall.cz/...
Případně tento, opravdu "pomaluběžný" aromaniac.cz/...
makak
Jak můžeš radit pomalubezne mlýnky, když ani v jednom není uvedeny počet otáček? *zed*
Jde o to, aby mlýnek při mletí kávu nepřehříval: a to by snad značkové měly umět, nebo ne? A ten ruční je opravdu pomaluběžný...nebo taky ne? Když nejsou uvedeny ty otáčky ..
jk12
hodnocení

Hlavně jde o to aby to bylo namleto stejně. Mám doma jeden elektrický s plochými kameny a točí cca. 10 000 otáček, ale mezi namletou kávou jsou i větší kousky nebo i jemný prášek. Lepší by byl s kónickými kameny a malé otáčky.
makak
10tis otáček asi nebude mit.
Máte protichůdné pozadavky- nízká rychlost, konzistentní mletí ale levná cena. To prostě nejde dohromady.

hodnocení

1x

Troufám si tvrdit, že i ty nejdražší mlýnky oplývající spoustou naprosto zbytečných funkcí nemají převodovku ani regulaci otáček. I velké mlýnky v obchodech měly od motoru přímý náhon na kameny a káva byla slušně zahřátá. V praxi stačí dát do série s motorkem diodu a teplota výrazně poklesne.

patamat

S tou usměrňovací diodou mě to také hned napadlo. Ta dioda sníží otáčky na 1/2.

Běžně to používám i u jiných spotřebičů a lze k tomu účelu vyrobit krátkou prodlužovačku s diodou do které se budou spotřebiče (u kterých chcete 1/2 otáčky) zapojovat.

jk12
hodnocení

Myslím si že i poloviční otáčky by byli ještě velké. Jinak co by to mělo být kontkrétně za diodu, jaké parametry?

Stačí jakákoli 1A/400V nebo silnější. Kdyby byly otáčky vysoké, tak by se dal použít triakový regulítor otáček nebo stmívač.
zbozi.cz/...
zbozi.cz/...

Len aby sa to rozbehlo a z mlynčeku sa razom nestal plastový pražič kávy.

makak
hodnocení

0x
Samozřejmě, že se prodávají. Záleží co od něj čekáš a za jakou cenu...
jk12
hodnocení

Stačí nějaký obyčejný, jen nevím kde hledat, nikde není údaj o rychlosti

trestan
hodnocení

0x

Před časem jsem si koupil takovýto robot/mlýnek, který zvládne mlét všechno možný, od máku, přes sůl, měl by zvládnout i kávu. Akorád problém, že dnes už podobný nemohu najít

datart.cz/...

Jemnost lze nastavit. Tento model se už nejspíš neprodává. Má to vícero použití, mlel jsem třeba piškoty, zeleninu krájí naplátky na salát... Prostě vícero užití ale je to lepší protože jeden motor zvládne obsluhu více věcí než jen mletí kávy. Jen asi pro vás není moc efektivní mít jen jeden mlýnek, chtělo by to v servisu přikoupit ještě jeden navíc abyste to nemusela furt mýt.

hodnocení

0x

Máme z Číny, asi 10 roků, už není v nabídce. Možná náhrada 100 až 800 ot/min (rpm): alibaba.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]