Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firemní tarif na SIM

Od: maules* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám nyní možnost vzít si firemní tarif za velmi dobrý peníz. Nicméně mám možnost si ho vzít na mou soukromou SIM - předplacená karta. A nebo na jinou firemní SIM a měl bych tak 2 SIMky a dvě čísla.

Nejjednodušší je vzít si firemní tarif na mé soukromé číslo abych měl jen 1 číslo. Problém je, že co když to v práci nevyjde nebo odejdu. Dá mi potom můj operátor ( O2) zase zpátky mou předchozí "smlouvu" na předplacenou kartu? vím že O2 jsou banda a mám obavu že mi nebudou chtít dát předplacenou kartu ale budou mi cpát tarif který chtít určitě nebudu.

Má někdo prosím zkušenosti s tímto?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standa82
hodnocení

2x

Sam jsem mel sim uz pod nekolika ramcovyma smlouvama. I operatora jsem menil. Nikdy nebyl problem si ji z firmy vzit zpet.
Cislo vam klidne prevedou na predplacenku. Jedine jestli mate nejakou specialni edici predplacenky, ktere aktualne neni v nabidce tak uz vam ji nedaji. Ale ruku na srdce - nikdy to nebylo nic zazracneho. Takze pokud mate dobrou firemni smlouvu sel bych do toho. A nebo pockejte az po zkusebce:D

ahoj*

Predplacenka - nikdy to nebylo nic zazracneho?

A co treba Datamania - 100 GB dat za 300,- a neomezene volani za 15,- v den kdy volate?

A muzete to nechat lezet v supliku rok, dobijete jen kdyz potrebujete... treba 2 mesice prazdnin.

V tomto rezimu pouziti na to zadny pausal nema :)

re4zon
Jenze zrovna tohle fakt neni priklad neceho, co kdokoliv pouziva jako hlavni cislo.
ahoj*

Pokud sukrome vola malo a je schopen si hovory vyridit treba v 1 nebo dvou dnech v tydnu (den neomezeneho volani á 15,-), tak ani na volani nic levnejsiho nesezenes ani ve firemnich tarifech! Anebo se pletu?

hodnocení

1x
Mám dvě SIM a k tomu duální telefon, na dvě SIM plus na paměťovou kartu... už asi 15 let, bez problémů. Kdykoli mi firemní mohou vzít, nic se neděje...vyberte stejně, doporučuji. Volat jde na obě čísla, z kterého chci volat, nastavím v mobilu

hodnocení

0x

Když odcházíte od firemního operátora, dostanete normální přenosový kod. S tím pak u libovolného operátora požádáte o jeho tarif. Samozřejmě vám poskytnou tarif aktuální a ne nějaký historický.

Blíže je nejlépe se zeptat pracovníka který to má ve vaší firmě na starosti, určitě má k dispozici nějaké FAQ, tarify a další dokumenty.

Jenže tazatel nemá zájem v budoucnosti (kdyby odešel z firmy) o jakýkoliv tarif, chce aby se mu vrátila původní předplacená karta.

To má smůlu - přechází defacto k jinému operátorovi / na jiný tarif. U žádného operátora neexistuje možnost že by se dalo přejít na nějaký tarif (odejít) a pak se vrátit na ten starý. To je prostě nesmysl.

Karta se mu může vrátit, tarif ne. Tarify se aktualizují, případně ruší.

hodnocení

0x

Mám zkušenost, že jsem toto nikdy nechtěl a vždy jsem měl dualsim telefon (tedy na dvě simkarty současně fungující) a nikdy jsem se soukromým číslem (SIM) nijak nefiguroval na firemní komunikaci natož smlouvy.

Zaměstnavatel mi dal svojí SIM a po odchodu jsem jí vrátil.

Jednoduché, rychlé, bezproblémů a starostí.

To ovšem neřeší problém, když je od zaměstnavatele výrazně výhodný tarif. Já mám stále tarif od bývalého zaměstnavatele (tak jsou nastavená pravidla, je možný i pro rodinné příslušníky a známé). Když by se mi ten tarif přestal líbit, tak to jednoduše vypovím, dostanu přenosové číslo a můžu jít se svým telefonním číslem kamkoliv. Dokud jsem byl ještě zaměstnanec, tak byla dohoda že mi platí určitou dohodnutou část tarifu.

re4zon
Dneska uz ani vetsi firmy nemaji tak vyhodny tarif, aby se podobny nedal u operatora vyhadat i soukrome. Staci vedet, jak na to.

Částečně ano. Ale když se pak podívám na ten náš tarif komplexně, tak zjistím další zajímavé rozdíly - například v zahraničí mimo EU. My máme roaming Švýcarsko / Andora jen o trošku dražší než doma. A úplně mimo EU je sazba taková, že není problém si zatelefonovat (nejsou to desítky korun ale jednotky). A tohle nevím jak ty běžné i když výhodné tarify operátorů dokáží. U domácích tarifů operátoři marketingově tlačí neomezené minuty - pro mne například k ničemu, za sekundový tarif co máme bych sazbu za neomezený provolal asi za 8 hodin.

ahoj*
hodnocení

0x

Operátoři dříve v těchto případech umožňovali tzv. nulový tarif ( vyzkoušena jsem to měl u O2 a Vodafone) - Ale dneska už nevím. Veřejně nulový tarif asi nenabízejí už.

Každopádně z toho budoucího firemního můžeš přejít na jakoukoliv aktuální nabídku operátora ať už předplacenou anebo paušální.

Ale pokud bys byl na nože se svým zaměstnavatelem, třeba udělal nějaký manko nebo tak, tak ti to tvoje telefonní číslo už nemusí vrátit :)

Řešení: dneska i iPhone umí dvě sim karty, tak si jednu z těch Simek převedeš na simku a budeš mít v mobilu dvě sim karty – nevýhoda je, že když používáš jednu, tak ta druhá může být nedostupná. Každopádně tu tvojí stávající předplacenku musíš alespoň jednou za 12 měsíců dobít, jinak se zruší, takže je otázka, zda chceš nést její náklady. Tedy pokud zrovna nemáš ten nulový tarif, to bylo docela geniální řešení na příchozí hovory a mám to už asi 10 let v šuplíku a nemusím dobíjet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma soukromé číslo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]