Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáhnout izolaci z měděného vodiče

Od: selff* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,potřeboval bych poradit jak stáhnout izolaci z měděného vodiče průměr 1,našel jsem na půdě spostu těchto měděných vodičů,nechce se mi to jen tak vyhazovat nebo opalovat, na internetu je spousty různých odholovacích kleští,nevim jaké by byli nejepší,děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Pokud seženeš rozpouštědlo,zvané Cyklohexanon ,rozpouští PVC.Stačí na 12 hodin namočit a pak jen každý drát setřít hadrem.

Stejně funguje i Dioxan.

JABRAKA

selff*
hodnocení

Děkuji,zkusim se optat

cyril*

Také se zeptejte jak naložit s vniknuvším nebezpečným odpadem.

raadek*
hodnocení

0x
Jestli je izolace gumova nebo plastova, tak nejjednodussi zpusob je pomoci noze. Proste cast buzirky seriznete. Nekdy jde buzirku na obou polovinach nariznout a roztrhnout. R.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš drát dát do sběru,dej ho tam tak jak je.Něco odečtou a máš to bez práce.

JABRAKA

miljan*

Hoooooodně odečtou.

a není výhodnější to prodat jako kompletní vodič než jako surovinu? typicky aukro, inzeráty...

claymane, já to tak udělal a čuměl jsem, za kolik mě vydražili.

martins*
hodnocení

0x

Jestli je to dnes použitelný kabel, tak by se dal dobře prodat. Třeba za výkupní cenu mědi, ale bylo by to bez práce a nákladů na nějaký rozpouštědlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]