Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet v bytě a možnosti dostupnosti

Od: anonymni* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

nastěhovala jsem se do podkrovního bytu. Je to Brno-venkov, kousek od Olympie, Popovice, 664 61. Dům o 4 bytech. Jsem tu v nájmu. Existuje zde pouze jeden datový rozvod, který je již obsazený sousedem dole.Technik z Cetinu mi řekl, že mám smůlu a nic se s tím nedá dělat. 5G od O2, který jsem měla v minulém bytě, nepokrývá tuto lokalitu. Takže jsem v bytě, kde se pro mě nenachází datový rozvod a zároveň je to tak blbá lokace, že není dostupný ani bezdrát. Nicméně bezdrát je má jediná šance a mám pořád naději, že nějaký poskytovatel tam dostupnost mám. Všichni operátoři mi nabízí pouze DSL, který se pak nedá realizovat. To mi tedy řekl majitel, takže s tím nic neudělám. Prosím, poraďte, jestli víte o nějakých možnostech. Signál je tam jinak plný.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Toto nechapem : Existuje zde pouze jeden datový rozvod, který je již obsazený sousedem dole

Ak je do objektu privedeny kabel od operatora, tak nemoze byt "obsadeny".

anonymni*
hodnocení

Já to taky nechápu, ale hlavně proto, že tomu vůbec nerozumím, stejně tak majitel bytu a stejně tak operátoři na telefonech. Když pak dojede technik Cetinu a neví si rady, tak jsem v koncích. To už opravdu nevím, kam se obrátit.

pmm

Proč by nemohl? Malá čtyřbytovka, klidně mohl být historicky přiveden do domu přívod jen se dvěmi nebo čtyřmi tlf. linkami, může být třeba jedna nebo dvě poškozeny a je hotovo. Navíc ze zkušeností (jakožto bývalý technik Cetinu) předpokládám, že přívod bude v porádku a s dostatečnou kapacitou, chyba bude v absentujících rozvodech uvnitř domu, během rekonstrukcí jsou staře vypadající (byť stále funkční) linky stavebními partami zedníků často prostě zlikvidovány, pokud se zrovna nevyužívají, tak se na to hned nepřijde. Každopádně toto je záležitost na majitele domu, nová linka někdy po domě natahnout jde, záleží na technické proveditelnosti, zde je to spíše na ochotě majitele domu se tím zabývat... Bavíme se zde pochopitelně o klasických telefonních linkách a připojení k internetu pomocí DSL práce přes tlf. linky.

anonymni*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení

pmm

Rádo se stalo. Zkuste se i laickým okem podívat, jestli nevede nějaká lišta, do které by šel přidat kabel, od telefonního rozvaděče, tan bude někde u vchodu, ve sklepech, a podobně, na straně domu k chodníku nebo silnici. Dost možná na něm bude napsáno UR, Cetin, O2, Telecom, nebo něco podobného. Pokud by od něj vedla lišta, do které by šel přidat kabel až k bytu, bylo by to poměrně jednoduché, ale to by si technik nejspíše všiml. Někdy ten rozvaděč může být i na půdě, to byste viděla, že do domu vede kabel od telefonního sloupu vzduchem. Pokud jsou po domě staré rozvody, nebo již nejsou (nebo také ani historicky být nemusely), zkuste dohnat majitele, jestli by byl ochoten lišty nechat natáhnout. Ono by to mohlo prospět i ostatním bytů, píšete, že jediná přípojka je obsazena jedním bytem, čili by se jednalo o připojení 3 bytů, pokud by to bylo zajímavé i pro ostatní byty, máte větší páku.

krtek6
hodnocení

0x

ať si soused dole pořídí Switch a pomocí kabelu dotáhnete internet k sobě do bytu přes ten Switch...a budete se podílet na nákladech na provoz

Toto vacsina operatorov zakazuje.

krtek6

To je sice pravda, ale tady v tomto případě 1) tazatel nemá jinou možnost (prej) 2) tohle těžko někdo zjistí když tam nebude nějaká zásadní oprava, kde by to zjistili 3) s odkazem na bod 2 těm montérům je jedno...

hodnocení

0x

Já bych si prošel stránky operátorů a kouknul na mapy pokrytí, co se tam vyskytuje za signál. Nechce se mi věřit, že podkrovním bytě nic nechytite.

hodnocení

0x

4G mobilne data funguju? Vyskusajte to cez mobil, nastavte ho ako pristupovy bod a pripojte sa pocitacom na telefon, ci vam vyhovuje rychlost. Ak ano, viete toto nahradit specialnym routerom, ktory ma slot na sim kartu.

inspa*
hodnocení

0x

Co např. ten GIGANET? Pevné připojení - kabel/optika. Dostupnost v celém okrese.

rychlost.cz/...

A možná tam budou i jiní, koukám jen na první stránku výsledků. (ale nemám zkušenost osobní - ani s Giganet, ani s tou vyhledávací stránkou)

kolemjdouci
hodnocení

0x
Připojení přes 4G, v čem je problém?

anonymni*
hodnocení

0x
Když zajdu na pobočku Tmobile/vodafone, vydají mi ihned na počkánî na vyzkoušení modem k internetu vzduchem?

Naco modem? Spravte z mobilu pristupovy bod na test.

hodnocení

0x
podle webu mapainternetu.cz/... v Popovich je jeden velký mistní poskytovatel https://cemotel.cz kontaktujte je uvídte co vám řeknou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]