Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seká se mi mobil

Od: astik odpovědí: 10 změna:
V poslední době se čím dál častěji seká mobil. Prostě najednou zamrzne, pár vteřin musím čekat, pak se objeví hláška, viz příloha, pak to zase jde. Jenže ta hláška se objevovala jen jednou, teď už 2x po sobě. Je to dost otravný. Mobil jsem vypla, restartovala a nic. Už před cca rokem mu přestal fungovat i kalendář. Taky jsem nemohla číst diskuze. Teď už zase jo. Totálně bláznivý. Je to Xiaomi Redmi 5 plus. Je sice už cca 3 roky starý, ale jinak jsem s ním spokojená. Nechci zase nový. Nevíte někdo, čím to může být? Děkuji.
Seká se mi mobil

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Klasická odpověď, kterou ale pochopitelně nikdo nechce slyšet, je obnovte tovární nastavení.
Jinak je potřeba začít tím, že zjistíte, kolik místa vám zbývá v úložišti a kolik typicky zbývá volné RAM.

kolemjdouci
hodnocení

2x
Vím. Je to právě tím že je to Xiaomi redmi 5 plus, což je již téměř 5 let starý telefon s jednou s nejnáročnějších nadstaveb...

pepeek
hodnocení

1x

Co čekáte od 6 let starého levného Androida? Všechno jde dopředu a aplikace i samotný systém je čím dál tím víc náročnější. Tovární nastavení pomůže, ale za chvilku to bude to stejný. Kupte si nový telefon,

astik
hodnocení

Psala jsem 3 roky! Díky
pepeek

Ano, vy ho sice máte 3 roky, ale ten telefon vyšel v prosinci 2017 a byl jeden z těch levnějších. Svoje si odkroutil. Dnes se dá pořídit za 5-6 tisíc slušný telefon a oproti tomuhle starému Xiaomi to bude zase o kus jinde. Tak využijte nějaké vánoční slevy a udělejte si radost :)

//Pardon, přepočítal jsem se, je to 5 let od jeho vydání. Což na celé věci nic nemění.

astik
hodnocení

Díky, ale to zatím bohužel nejde.

tomasekvalla
hodnocení

1x
Dobrý den,
telefon sice používáte jen 3 roky, ale doopravdy je starý 5 let, takže už v něm běhá hodně starý procesor a navíc už má určitě starý Android i MIUI.
Za mě je teď ideální čas už se s mobilem rozloučit, dát ho do šuplíku (nebo třeba někam darovat) a pořídit si teďka třeba Redmi Note 11 nebo něco podobného za cca 5 tisíc. Výkon bude zase úplně jinde.

hodnocení

1x

Podle toho, co píšete, už to ten telefon přestává zvládat. Je třeba mu trochu odlehčit a pravidelně udržovat: promazat paměť, historii, mezipaměť atd. Pak můžete zkusit jiný prohlížeč místo Chromu, třeba Operu. Občasný restart, 1x-2x týdně taky pomůže.

Měl jsem stejný krumpl, mamka se s podobným trápí doteď. Nikdy více, přístě zkuste Samsung, vydrží déle.

karel556*
hodnocení

0x
Zkusit odinstalovat nebo deaktivovat Chrome a zvolit jiný prohlížeč, např. (Opera, Brave)
astik
hodnocení

Všem děkuji za rady tenhle telefon mi celkem vyhovuje. Jen mě nebaví si kupovat každé tři roky nový mobil. Ani finančně mně to nevyhovuje. Navíc, když se s ním naučím pracovat, tak už abych kupovala zase nový. Velmi otravné! A je jedno, zda to stojí 5 tisíc či 30 tisíc. Všechno jsou to technické, naprogramované krámy, aby vydržely max. 3-5 let. Jj, ať žije ekologie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]