Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na reklamace telefonu?

Od: isabella odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
prosím o radu, pokud jsem obdržela krabice telefonu svázána s gumičkou a telefon neměl firemní záruční pečeť, měl otisky prstů a škrábanec na obrazovce, z pravidla počítá se to jako důkaz o nikoli nové zboží a lze reklamovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

7x

tak zboží lze v nějaké lhůtě vrátit, pokud jde o eshop snad do 14 dnů bez udání důvodu, reklamuje se u prodejce...dle možnosti IHNED, průkazným způsobem...ideálně datovo schránkou ( poštovní datová zopráva ) nebo dopisem s dodejkou...podmínky máte v "obchodních podmínkách" stačí si to přečíst

isabella
hodnocení

Mockrát děkuji za radu, ale v tomto případě došla k situaci kdy lhůta propadla s mé zdravotní důvody, nemohla jsem vrátit zboží v čas a teď nevím co je možné udělat?
paveldvorak

Ještě jednou, nebo ZNOVU...odpoveď je v obchodních podmínkách, se kterými jste vyslovila souhlas.

Přečtěte si obchodní podmínky, se zaměřením na část, věnovanou možnosti vrácení zboží, následně na část, věnovanou postupu při reklamaci...postupujte podle daného návodu...pokud si to nepamatujete, jednotlivé kroky, které musíte udělat si vypiště na papír a očíslujte...

Předpokládám, že této odpovědi jste porozuměla

isabella
hodnocení

Mockrát děkuji za trpělivost a podporu. Informace mi velmi pomohla.

hodnocení

3x

Poškozené zboží nebo neúplnou dodávku je třeba reklamovat ihned po převzetí. V obchodních podmínkách by měl být postup. Dokázat škrábanec na obrazovce je prakticky nemožné. Snad jen videem rozbalování balíku. Chybějící pečeť vás mohla varovat, pozdě ale bycha honit. Zkusil bych datovkou poslat reklamaci a v případě zamítnutí se obrátit na d test. Existuje možnost mimosoudního jednání. Prodejce určitě ví, že poslal rozbalené zboží.

isabella
hodnocení

Mockrát děkuji za radu, moc jsi mi pomohla. :⁠;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]