Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sepnutí bufíku jinak než ovladačem

Od: peettt* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám dotaz ohledně bufíku- nezávislého topení. Potřeboval bych ho ovldádat ještě jinak než je mi umožněno. Mám čínský. z ovladače vedou tři vodiče, předpokládám, že komunikují jinak než jen zap/vyp. Potřebuji následovné: Budfík jede furt, když docílí požadované teploty tak pouze zmenší výkon. Mám zateplené auto. teplo tam vydrží, rád bych provedl toto: Potřebuji ho zapnout například při 5 stupních a vypnout při 20. mám termostat, který by to dokázal, ale ten pouze zapne a vypne relé. co ale dál? napadlo mě, ovládáat ho pomocí tlačítka on off. To by znamenalo toto: Termostat by zapl, potřeboval bych nějaké další relé, které by sepnulo kontakt, řekněme třeba na 5 sekund. pak by rozepnulo. Při vypnutí relé v termostatu, by to udělalo to samé.

Když to shrnu, potřebuji při změně stavu relé v termostatu na 5 sekund sepnout jiné relé, které by spínalo kontakt na ovladači místo mě. co myslíte? jak toho docílit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

14.12.22 00:07
hodnocení

0x
Arduino.

hodnocení

0x

Prečo niečo komplikovať? Jednoducho vložite termostat na spínanie do okruhu napájania topenia a topenie nechate zapnuté.

doplněno 14.12.22 13:03:

Čo tak tam zapojiť modul z ovládania vetráka na wc napr. a nastaviť min čas.

peettt*
hodnocení

to by samozřejmě bylo řešení, ale bohužel nejde. PO odpojení a zapnutí je potřeba opět stisknout tlačítko on.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]