Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

To skutecne nejde jinak?

Od: aja1946® odpovědí: 22 změna:
O2 prodava novy modem pro internet a wifi za 4.500 Kc nebo 60 mesicnich splatek,to se mi zda skutecne moc

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Tak pouzij jakykoliv vlastni.

ahoj*
hodnocení

2x

Novy business model. O2 vydelaha na HW. Ne na elektronickych komunikacich :)

A vy víte, na jaké technologii je to připojení?

hodnocení

2x

Nemusíte mít od nich nový router. ZTE 267 se dá koupit z druhé ruky za 800 - 1000 Kč. Pokud nemáte nějaký extra zvláštní důvod mít WiFi 5G, tak můžete směle koupit jakýkoli levnější s 2G. Doporučuju ale takový, který měli v nabídce a ke kterému mají na svých stránkách aktuální firmware a návod. Např. Comtrend 3026, 3031, ZTE 168 a další, které mají modem VDSL. Dají se koupit od 100 Kč.

Ovšem pokud jde o připojení VDSL. Pro připojení na optické vlákno je tohle běžná cena.

Jak kde. Já mám od spCom převodník z optiky zdarma jen za úpis na 2 roky. Platil bych to pouze kdybych před termínem smlouvu ukončil. A navýšení ceny připojení, kde by si to v tichosti strhli zpátky vyšší cenou v tom není. Cenu mají stejnou jako konkurence.

id
hodnocení

2x

Jen upozorním, pokud nebudete mít modem od O2, nepřijedou vám na poruchu. Dálkově vám změří příjem sdělí, že porucha je u vás. Osobní zkušenost asi před 5 lety.

re4zon
Upresnim, ze ZKUSI hodit problem na zakaznika. Reseni je nenechat si to libit. Kdyz to nepujde po dobrem, tak kouzelne slovicko zni vypoved, na to slysi moc dobre.
id

Cestovat mezi operátory si můžete dovolit vy, když máte na výběr. Všichni takové možnosti nemáme.

Nemusí být koupený přímo od O2, je ale lepší mít takový, který prodávají nebo prodávali. Pro techniky je pak jednodušší zjistit závadu.

id
Jenomže ten technik vám nevstoupí do bytu. Vlastně ani nepřijede neboť při nahlašování poruchy musíte uvést typ modemu, datum prodeje atd.

Moje zkušenost je, že přijedou, ale výjezd si zaplatíte. Ale lepší než nic.

111®

linka je jejich až po zásuvku, musí dokázat že až tam je vpořádku a požádal bych o připojení monitorovacího zařízení u mne doma..

Osobně mám zkušenost takovou, že při nahlášení závady chtěl technik vědět typ modemu, ne datum nákupu. Nekupoval jsem ho u nich. Výjezd nákupem nepodmiňoval. Nakonec jsme se dohodli po telefonu podle reakcí modemu na testy, že závada je v ústředně, takže výjezd nebyl nutný.

111®

no a u mne vyměnili celý přívod v domě až odd závěru ve sklepě...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak to nekupujte u O2 a jestli to potřebujete, tak si to kupte jinde nebo jiný (a snad za lepší cenu). Zdravím!

doplněno 10.12.22 21:34:

Když se chce, tak to jde i jinak.

doplněno 14.12.22 15:05:

Ale, že se tazatelka o svůj dotaz opravdu zajímá. Radost ji radit. .

hodnocení

0x

Pokud je to modem s přípojením na optické vlákno, tak je to normální cena.

hodnocení

0x

Žádná novinka, stejně rýžuje i T-mobile. Když jsem se stěhoval, jediná možnost byl T mobile, ostatní to nepokryli. Od nich "jediná" možnost byl "pevný internet vzduchem". Strašná kravina, narvali mi jejich router o sto procent předražený a pouze se dvěma výstupy pro data. Chtěl jsem bydlet, tak jsem to neřešil. Po skončení smlouvy se mi náhle u baráku objevil zakopaný optický kabel, který tam prý předtím nebyl. Technik při zprovoznění přitáhl jiný router, opět předražený a settopbox (?) k tv. Na otázku, proč to, když tv má svůj slot a kartu umí, mi řekl, že jejich kartu ne, mají svůj software. Vyřešil jsem to po svém, nechal ho to zapojit a zaplatil. Od té doby, pokud zjistím, že můj zákazník dělá pro Tmobile, zdražuji a to tak, že fest. Ty peníze, které ze mně vytáhli, mám mnohokrát zpět.

re4zon
Neni nad to zamachrovat a zaroven byt za vola *smich*

re4zon, jo, občas mám takové pocity...*smich*

petr2

Hmmmm zvlastni pristup a myslení od Bergera...je drahy pecivo jdu delat koupelnu pánovi co jezdí v pekárnách autem tak mu holt tu cenu pořádně osladím...to je nápad

Petr2, mám stejný přístup, jako T mobile. Nemám jinou možnost, oni to vědí a tak mě osolí. Já jejich zaměstnance také nenutím, klidně si mohou najít jiného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]