Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude po novém roce dražší elektronika?

Od: hankas® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Prodavač říkal, že bude po novém roce dražší elektronika, konkrétně, jsme se bavili o televizi.

Většinou bývají slevy,ale moc tomu nevěřím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Prodavač chce, abyste koupila zboží co nejdříve, proto je logické že říká to co říká. I když k tomu nemá žádný ekonomický důvod.

Prodavač prodává "dnes" a je za to placen. Tudíž Vás musí něčím "motivovat" i kdyby to sebevětší pitomost byla.

ben®

martincakl - ano, to jsem tazatelce psal také a asi to přehlédla. Normální taktika prodejce.

hodnocení

2x

Podle mého odhadu čím bude dražší papú topení nájem příp. palivo tak ceny půjdou níže.

mortenuto
hodnocení

2x

To mi říkal minulý rok o pračce... Pokud bude opravdu drazší tak to nebudou tisíce. Podle mě bude levnější.

pěkný večer

hodnocení

2x
Po Novém roce bývá zboží v:
AKCE! NOVOROČNÍ VÝPRODEJ!
občas dražší než v starém roce.

hodnocení

2x

To bude asi záležet na značce. Příbuzní kupovali lednici a zaujalo je, že některé měli poloviční cenu oproti jiným, protože měly větší spotřebu elektřiny. Koupili si tedy tu dražší, ale nějak jim to vrtá hlavou, jestli ta úspora je tak výhodná.

petrm

Před pár dny jsem taky řešil lednici. Mám lednici s mrazákem 20 let starou, spotřeba 360 kWh/rok. Díval jsem se na současné lednice stejné velikosti, ty dražší stejně velké mají spotřebu cca 250 kWh/rok a stojí přes 15 000 Kč, takže bych ročně ušetřil cca 1 000 Kč. Investice by se vrátila za 15 a více let.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud máte na tu novou TV jediný požadavek a tím je co nejmenší cena, tak si určitě nějakou v akci či slevě vyberete. Ovšem, hodně lidí si chce vybrat např. podle vzhledu TV, podle výrobce/značky a podle vybavení i tech. parametrů přístroje - a až potom hledá u vybraného konkrétního výrobku nejpříznivější cenu. Takže, nějakou levnější najdete i v novém roce. Zdravím!

doplněno 08.12.22 20:40:

hankas - pan prodavač chce již nyní prodat, tak proto Vás straší zdražením a tlačí Vás do nákupu. Normální taktika prodejce.

doplněno 09.12.22 13:47: hankas - když je Vám to jedno, kdy koupíte, tak je dotaz zbytečný, resp. stejne se zařídíte podle sebe. Já neříkám tak ani tak, ale určite na má slova dojde .
hodnocení

Jedna se mi pouze o znacku LG uhlopricka 43 , ale koupim si ji klidne i priti rok je mi to jedno. Jen mi je divne co rikal pan prodavac, vetsinou to byva obracene.
hodnocení

Tak to je taky mozne :)
vernon
Proč tak mrňavou úhlopříčku?
hodnocení

Tu mam jenom do kuchyne :)
hodnocení

vernon : Elegantní Smart LED televizor LG 43UQ8100 s úhlopříčkou 43" (108 cm), rozlišením 4K Ultra HD (3840 × 2160) a výkonným procesorem α5 . . . .

hodnocení

1x
Odpovím vám stejně, jak to dnes v médiích často dělají "experti a odborníci" ve zveřejněných "analýzách" (na téma politiky, války, ekonomické krize .). Když odstraníte vatu, tak se tam píše, že elektronika bude možná levnější, ale taky možná dražší, ale taky by mohla stát cca stejně. Taky že existuje možnost, že elektronika nebude vůbec. ;)
Prostě vývoj je nyní tak nestabilní, že nic nelze vyloučit. Jediné, na čem se většina shodne je, že líp už bylo. :)
ahoj*

Jo, ta poslední věta platí bezezbytku, pro všechny nad 30 let :)) pak už to jde jenom dolů :)) v 99,99% případů :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]