Ahoj...zapomněla jsem telefon na nabíječe a ta se spálila a telefon byl úplně rozpálený. Nabíječku jsem sotva z něj dostala . Mám doma jinou ale ten otvor hrozně smrdí spálenininou. A telefon nejde nabíjet...ale když ho pustím tak se ukáže nabíjení chvily bez nabíječky. A ještě se mě tam na displeji ukazuje něco co nechápu . Myslíte že to půjde opravit? Telefon jinak jde.
Máte zaškrtnuté reverzní nabíjení, to znamená, že telefon funguje jako powerbanka. Odhaduji, že to může být zdrojem problémů. Zaškrtněte první volbu a pak by mohlo jít nabíjet. Usuzuji pouze z textu na obrázku, tyhle funkce neznám.
Pokud byl horký celý telefon, vypadá to na vadnou baterii. Pravděpodobně s sebou vzala i nabíjecí obvody.
Nepokoušejte se to nabíjet, hrozí požár! Zrovna nedávno informovali v TV, že při nabíjení vadné baterie vyhořel v Praze byt i s kusem střechy paneláku.
Těžko říct jestli v telefonu je poškozen jen konektor ten asi půjde vyměnit, či jestli utrpěl akumulátor a nabíjecí obvody. Každopádně takový telefon bych nenosil v kapse a nenechával bych ho tam kde může způsobit požár.
anonymka
a ta tabulka? co to je
riva
Ta tabulka znamená to, že telefon si myslí, že je k němu něco přes usb port připojeno a tak se ptá, jak se k tomu má chovat. Pokud k němu nic připojeno není, tak je třeba závada (zkrat?) v jeho usb konektoru.
U normálních telefonů se dá z Číny koupit náhradní USB část mobilu a vyměnit to. Dost často ani není potřeba nic pájet a stačí mobil rozdělat a použít malý šroubovák.
Konektor v háji. Zapnout synchronizaci/zálohování a nahnat na nový telefon.
riva
Lepší je si dle mobilu objednat za pár korun poničený díl a vyměnit si ho. Jde to koupit třeba i s potřebným "nářadím"a vypadá to třeba takto: aliexpress.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.