Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínáte svůj mobil? Proč?

Od: assi® odpovědí: 11 změna:
Já osobně vypínám svůj mobil za den poměrně často. Možná to dělám zbytečně. Jelikož jsem líná nacházet určitá nastavení a hlavně mě děsí, že by se někdo chtěl během mého školního oběda podívat co mám v telefonu za zprávy i když mám svůj geniální PIN (1234) , který by stejnak nikdo nerozluštil, tak prostě to dělám nějak automaticky. Každopádně před nějakou dobou jsem dostala na tuto věc dva odlišné názory, kdy jeden tvrdí že příliš častým zapínáním a vypínáním telefonu se může poškodit a vypršet tak jeho doba po kterou se dá spustit a nebo naopak tím chráním akumulátor a podobně, když ho vypínám a tím se jeho životnost zase prodlužuje. Takže bych tedy měla mobil raději nechat celou dobu zapnutý a nebo ho raději vypínat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Jak chces Ty.

Telefonu je to jedno.

hodnocení

7x

Vypínám ho na noc a leží v obýváku na stole. V noci ho nepotřebuji a navíc pak vydrží déle bez nabíjení.

mobil*

Já mám přímo v napájení natavené, že se mobil ve 21:00 vypne a ráno v 5:00 zapne.

V noci mě nikdo neruší a déle vydrží nabitá baterie.

Proč by měl mobil zbytečně běžet, když jej k ničemu v noci neotřebuji?

Ale mě to psát nemusíš, mě je to jedno. To máš psát tak jako já do odpovědi tazateli.

mobil*

Já jsem to připsal k tvému komentáři, jako souhlas - že to neděláš jen ty, ale i jiní (body dávat nemůžu).

Předpokládám, že tazatel si přečte i to, co je připsané k odpovědím. Nepíšu te tedy tobě, i když je to u tvé odpovědi, ale tazateli.

OK, roumím tomu, ale v pravidlech to máš jasně popsáno. Odpověď na otázku se píše do odpovědí, ne jako reakce na odpověď. O nic nejde, ale pro pořádek. Někdy se to takhle adminům nelíbí.

hodnocení

5x

Ne ale po noční ho hážu do letadla:-D

ml1
hodnocení

2x

Na oběd opravdu ne, taky se mi to párkrát vymstilo, když se mi někdo dovolal v půlce oběda. Většinou ho na oběd ale nenosim stejně jako na záchod a na další místa. Není snadné se mi dovolat, ale kromě oběda a záchodu na ta další místa vede pevná linka, kterou potřební znají (a už docela dlouho zase funguje, jeden čas se ke mě nešlo dovolat zvenku).

hodnocení

2x

Telefon se vypínáním nepoškozuje. Otázkou spíš je, proč si necháváš zprávy, které by si nemohl přečíst někdo jiný.

tomasekvalla
hodnocení

2x
Mám na telefonu nastaveno, že se večer myslím v 23 vypne a ráno v 6:30 zase znova zapne.
Android mi pak déle vydrží bez sekání, navíc mě jeho vlny neruší při spánku.

hodnocení

0x

Mobil vypínám jen při návštěvě divadla, kina, úřadů, lékařů a podobně. A hlavně když nechci, aby někdo otravoval;). Baterii v něm mám za posledních 12 let teprve druhou, takže jí to očividně nevadí.

Že by se mi někdo chtěl podívat na zprávy mě neděsí, protože ho mám prakticky trvale v pouzdře na opasku. Navíc tam není nic, co by nemohl kdokoliv jiný vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]