Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybná instalace Windows

Od: andrew15 odpovědí: 16 změna:
Zdravím. Chtěl jsem dát do provozu starší PC s windowsem XP. Stáhl jsem si soubory které jsem si vypálil na CD (.iso). V BIOSu jsem si nastavil primár bootu na CD. Pokaždé se instalace spustí. Ale v druhem kroku, viz foto. se instalace nehne. Nevíte někdo co s tím?
Chybná instalace Windows

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A na tom CD je to rozbaleno? Nebo je tam jen setup.exe a blabla.iso?

doplněno 06.12.22 17:50:

Tak možná je to nějaká blbá neověřená instalace. Sosl bych jinou a zkusil tu.

andrew15
hodnocení

Na cd jsem to dal ve složce extrahované z raru. CD to pozná instalaci mi to nabídne.
ben®
Pravidlo Z7
andrew15
07.12.22 07:06
hodnocení

Co to?
@ben má na mysli jedno z Pravidel této poradny:
Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
jirib
Nevím,o co adminovi jde?
Číslo instalace má legální,instalaci si může stáhnout kdekoliv,ať už rozbalenou či zabalenou.
andrew15
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

dedalebeda*
hodnocení

0x

Může být chyba na instalačním médiu. Zkuste vypálit znova, stáhnout znova. Spíš bych zkusit instalaci z flešky. Je to méně práce a neplýtváte dvdčkama.

Může být chyba na disku. Starý pc asi má starý disk. Disk je potřeba vymazat, vytvořit nové oddíly.

andrew15
hodnocení

Ano zkusim flashku. HDD jsem formátoval a vytvořil novy oddíl. Zkusit tu flashku.
výtka
Upozornění od sys hejkal 07. 12. 2022 09:13:32
Jsi tu zdá se nový uživatel...
Najdi si, přečti a zkus dodržovat Pravidla Poraďte.cz
Díky.
ml1

S XP (a ještě i sedmičkama) a instalací z flešky jsou spíš problémy, ale třeba to vyjde. Četl jsem někde, že záleží i na portu, do kterého se hleška zasune a jak skončí emulace disku od biosu, tak končí i instalátor. Je to kontrast k linuxu, který v dobách XP z flešky běžně bootoval (na druhou stranu jsem od nějakého linuxu obdržel hlášku "nemůžu najít instalační disk,... to je divné, právě jsem se z něj spustil" nějak tak včetně toho podivu to bylo napsané).

ml1
hodnocení

0x

Chyba CD, nebo mechaniky, nebo obojího. Odkud jsou ty stažené soubory? Ty totiž taky můžou být vadné.Udělal bych zkoušku ve virtuálním PC (třeba Oracle), pokud tam instalace proběhne, teprve bych řešil dál.

Dělá mechanika při tom někaké nepatřičné zvuky? atd.

Problém může být s SATA, XP SATA nativně nepodporujou (musí být v biosu něco jako legacy IDE) a je možné, že v momentě, kdy se odstřihnou od obsluhy biosu a chtějí si to IDE ovládat sami, tak pohoří.

No a taky je možné, že prostě ten začátek trvá dlouho, třeba hodinu. To teda bylo u nějakého linuxu, že jsem několikrát killnul onstalaci, protože nic nedělala, až jsem jednoho večera ji nechal a ráno bylo nainstalováno.

andrew15
hodnocení

Mechanika normálně točí při prvním kroku výrazně hlasitěji při druhem kroku jen chvilku.
Díky za rady.

serafin88
hodnocení

0x

Píšeš o instalaci XP, ale screen je ze 7.

andrew15
hodnocení

Zapomnel jsem dodat, že na starý XP dávám Win 7.

mathew
hodnocení

0x

Já vím co s tím, necpat Windows 7 na hw Windowsu XP, protože to prostě nejde. Teda možná to jde, ale určitě ne standardně.

dedalebeda*

Jde jenom o to, zda na starší hw jsou k dispozici ovladače na 7ky. Většinou je to problém u notebooků, ale u PC to většinou problém není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]