Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr baterie k měniči napětí

Od: paveldobias odpovědí: 7 změna:

Ahoj, potřeboval bych baterii k mému měniči s výkonem 10kw (input napětí 12v dc, output 220-240v ac), problém že nevím jaký tip baterie mám zvolit. Poradíte mi někdo prosím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

10 kW a vstup 12 voltů? To snad ani není možné.. to je proud cca 830A.

Co ten měnič bude napájet?

hodnocení

0x
Máš měnič s výkonem 10 kW a chceš to krmit 12 voltovou baterií? To by při plným výkonu ta baterka musela dávat přes 800 ampér.
paveldobias
hodnocení

Měnič jsem našel někde na aliexpresu ( zde), A co měnič s výkonem do 5000w?

hodnocení

0x

Viděl bych to poskládat si to z nějakých průmyslových LiFePO4, NiCd či Pb akumulátorů. Co seženete nejlevněji.

hodnocení

0x

Maju tam viac modelov, cim na vyssie vstupne napatie kupite, tym mensi prud to bude brat z aku. Aku zapojite do serie.

Dalsia vec, neverte Cinanovi, tych 10 kW to neda ani nahodou, bud sa to len prehreje a odpoja to ochrany alebo to rovno zhori. Citajte tiez poznamku, ak to ma byt na motor, tak vykon menica musi byt 3 az 5 x vyssi nez prikon motora.

Netusim, na aky ucel to chcete pouzit, ale lahko sa da spocitat, kolko minut potiahne bezny povedzme 100 Ah akumulator ten menic pri zatazi povedzme len 1 kW ... Opiste viac co je cielom.

paveldobias
hodnocení

Děkuji za radu.

hodnocení

0x
Pro 10KW nebo jen pro 5KW je nutné jmenovité napětí aku 48V, vyrabějí se sice měniče na 24V ale u nového systému nemá smysl jít níže než 48V, o 12V systému ani neuvažujte. Pro 48V se zapojí 4 akumulatory do série. Důležité je rozmyslet na co ten systém budete využívat, jestli jen na pokusy tak klidně kupte olovo, jestli má to mít dlouhodobé využití tak LIFEPO4.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]