Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač do 3000

Od: kasper® odpovědí: 14 změna:

zdravím ,

potřebují pomoc s vyběrem vysavače pro maminku do 3000 bezsačkovy a dobrý na domací mazličky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bezsackovy nebrat, vyprazdnovanie a cistenie nadoby je hnusne a nehygienicke.

A proč? Já si ho nemohu vynachválit. Nejen že vidím, co v tom vysavači je, ale krásně ho vysypu venku do popelnice a je to. A v bytě bych to dělala tak, že bych obsah šikovně vysypala do nějakého odpadkového pytle. Stoprocentně to jde i bez toho, že by se po bytě nějak prášilo. Stačí jen trošku zapřemýšlet. A navíc člověk nemusí kupovat ty sáčky, které jsou dost drahé.

re4zon
Protoze ze se viditelne neprasi neznamena, ze z toho nelita bordel. A ne kazdy ma popelnici pred dvermi. Nekdo si holt koupi za par korun pohodli a moznost nedychat sajrajt, nekdo bude vsechny presvedcovat, jak je uzasne vysypavat bordel z celeho bytu do pytle.

Dělejte si co chcete, a myslete si co chcete. No a já budu dělat to samé. *jasne* A jestli jste si nevšiml, tak já nikoho nepřesvědčovala, pouze jsem napsala svůj názor. Tak se zklidněte, divím se, že Vás to ještě nepřešlo. To mne nemůžete jednoduše vynecat, já to s Vámi tak dělám. Je mi úplně fuk, co sem píšete. Já na Vaše různé odpovědi jiným lidem nereaguji. To jste si toho nevšiml?

re4zon
To vidim, jak to delate *smich* Zacnete prispevek otazkou a divite se, ze nekdo odpovedel. Jeste zbyva otevrit hospodu a doufat, ze do ni nebudou chodit lidi.
kotlarj
@suzymon co máte přesně za typ vysavače? A lze nádobka po vysypání taky opláchnout od prachu nebo se nesmí?

Kotlarj, hledala jsem, ale už ho nevyrábějí, tak posílám fotky toho mého. Jak jsem psala, už ho mám skoro 15 let a tenkrát stál víc jak 10 tisíc, ale nikdy jsem nelitovala. Nikdy neměl žádnou poruchu , jen jsem jednou vyměnila takové ty filtry, co jsou uvnitř. Ty stály kolem pěti set korun. Ten hlavní "hepa" filtr se myje pod tekoucí vodou, a nechá se pořádně vyschnout. Dělám to to tak 4 x do roka, nebo když jsem vysávala po zednících tu maltu a jiný nepořádek, tak jsem ho vyprala hned potom. Celý vysavač se dá krásně rozebrat a vyčistit a samozřejmě, že tu nádobu můžete mýt jak často se Vám zachce. Umím ho rozebrat a důkladně vyčistit i já, našla jsem si totiž video na YT, a tam to jeden opravář těchto vysavačů podrobně vysvětluje. Je to v angličtině, ale to pochopí i ten co anglicky neumí. Já bych Vám přála vidět, co všechno ten vysavač vysaje. Takže já bych ho rozhodně doporučila tomu, kdo má rád kvalitní stroje, co dlouho vydrží a co opravdu fungují. Ale abych Vám pravdu řekla, tak nemohu dát samozřejmě ruku do ohně za to, že i ty, co se vyrábí dneska jsou stejné kvality a modlím se, aby ten můj ještě pár let vydržel. Ae kdybych musela koupit nový, koukala bych po této značce, ale nebrala bych tu levnou variantu. V době kdy jsem ho kupovala já, žádné takové levné varianty ani neexistovaly, všechny modely byly kolem 12-15 tisíc.

Vysavač do 3000
Vysavač do 3000 #2
hygiena

Pokud neumíte vyprázdnit bezsáčkový vysavač, tak aby to bylo hygienické, tak to není žádný argument. Stačí na to vzít mikroténový sáček, do toho dáte nádobu před tím, než vyklopíte prach do sáčku. Po chvíli až prach klesne, vyndáte nádobu, zavřete sáček a vyhodíte. A nádobu vymyjete. Jsem na prach alergický a tento postup je pro mě naprosto bezproblémový. Má navíc výhodu, že mohu překontrolovat vysátý obsah a zjistit, zda jsem nevysál něco co tam nemá být!

hodnocení

1x
Tak je bezsáčkový a bezsáčkový. U toho kvalitního pak dáte za filtry i víc než za jednorázové pytlíky,ten nekvalitní zas velmi špatně filtruje drobné částice, ač je nafurt. Za mne je rozhodně vždy lepší sáčkový vysavač a jednorázové pytle z netkané textilie.

hodnocení

0x

zbozi.cz/...

Tento by měl být dobrý.

hodnocení

0x

To bude asi dost problém s tou cenou. Ta Rowenta nevypadá špatně, byla to kdysi velmi dobrá značka, ale v recenzích jsem četla, že ten rotační kartáč zadrhává a že je dost malý. *nevi* Ono bude záležet na tom, jaké má maminka nároky. Já mám Dyson, ale byl hodně drahý. Jenomže zase na druhou stranu už ho mám skoro 15 let. Používám ho dvakrát týdně a kolikrát pracoval v hodně znečištěných prostorách po stavbě, a všechno vydržel. Jeho sací výkon je velmi silný. Vysaje dokonale prach a písek a chlupy samozřejmě také. Pokaždé se divím, co všechno člověk dovnitř z venku nanosí, když tu nádobu vysypávám.

sencor
hodnocení

0x

Používám už pár let Sencor SVC 512VT je malinký a bohatě mi to stačí. Vysávám tím jednu místnost jednou týdne a pokaždé vysypu, vymeju, vymeju molitanový filtr a HEPA filtr nechávám suchý, nenamáčím, maximálně lehce navlhčeným mokrým kouskem vaty nebo šťourátka na uši otřu prach. Aby bylo možné s vysavačem bez problému vysávat, zezdola z boku té přísavky na podlahu jsem odfrézoval kousek plastového materiálu, aby vzduch lépe proudil. Sice se tím snížilo sání, ale mě to stačí. Obvykle vysávám na 50% výkon (koberec). Jinak na podlahu to asi bude OK. Cena nevím jaká je, já kupoval za 800Kč. Na heurece najdete kde se dá koupit nejlevněji.

PS: Heureka se nějak změnila, nemohu najit vyhledávací pole.

PS2: Do vysavače nedávat vlhký filtr ani nádobu vlhkou, jinak zatuchne.

sencor

Tak dnes stojí do 1200 Kč.

hodnocení

0x

Ptáte se nebo si vykládáte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]