Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda před lednickou

Od: chlumsky odpovědí: 4 změna:
Objevil jsem trochu vody před lednickou, otevřel jsem ji, dole pod šuplíkem se zeleninou byla taky a ve "strouze"dole u zadní stěny bylo hodně vody a asi pretekala. Vše jsem vysusil a čekám, co bude dál. Nějaká rada?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

edudant
hodnocení

3x
Na vnitřní, ale zadní stěně v lednici máte určitě odtokový žlábek, který svádí kondenzovanou vodu otvorem za zadní stranu lednice, kde voda kape na kalíšek na kompresoru. Odtud se pak odpařuje voda do okolí. Vyčistěte tu odtokovou dírku. Bude asi ucpaná.

hodnocení

3x

Podívejte se, jestli nemáte ucpaný ten zadní odtok na kondenzát. Taky je možné, že máte lednici nakřivo a ta voda se hromadí na jedné straně a po určité době to takhle dopadne. Příbuzní to takhle měli a dávali tam utěrku, která to chytala a měli to dost dlouho, než se jim chtělo koupit novou.

hodnocení

3x

Dobrý den!

Z té "strouhy" by měla být vedena hadička do odpařovače nad kompresorem. Ta hadička bude asi ucpaná, tak ji pročistěte, "prošťouchněte" .. a je to ...! :)

Doplnění: dva jste byli rychlejší .. ach to stáří!

id
hodnocení

0x

Jen doplním. Na kompletní "prošťouchnutí" je nejlepší struna z křovinořezu. Vyzkoušeno, manželovi jsem zabavila kus této struny a už jí mám v sáčku pod dřezem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma voda v lednici

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]