Nejste přihlášen/a.
Mám zájem o koupi televizoru zn. Panasonic. U dražšího modelu, který jsem si vybral (zatím na netu) v jednom nejmenovaném obchodě je uvedeno "Vyrobeno v ČR". Pokud vím Panasonic Plzeň s výrobou televizí skončil a nyní se tam vyrábí tepelná čerpadla. O nikom jiném nevím. Že by nabízená televize pocházela ze skladových zásob se mi zdá nepravděpodobné. Poradíte?
Je to asi jedno. Čr je levnou montovnou a zrovna Panasonic ji hojně využívá (těch montoven je tu víc, něaká by měla být u Českých Budějovic). Máme videorekordér Panasonic a ten je taky vyrobený (spíš poskládaný) v ČR. Není to výraz vlastenectví, ale Panasonic je podle mého detektivního pátrání jediná dostupná značka videorekordérů (další značky jako SONY, JVC, Toshiba aj. (co jich bylo s objevem DVD a s digitalizací vysílání) na tento artikl rezignovaly a nevyužily nucenou obměnu přístrojů s přechodem na T2). Přestože je vyrobený v ČR, není určený pro český trh spíš pro německý (Německo, Rakousko, Švýcarsko), takže nemá češtinu, české znaky mu dělají problém (ale neni to nic proti tomu, co dělá s bukvicema na ukrajinských kanálech), ale hlavně že zvládá české vysílání (němci podle všeho vysílají v h264 a ne h265 alespoň tak bylo vysvětlováno, proč většina jejich modelů h265 nezvládá). Prostě ČR se hodí jako střed Evropy, navíc je naše republika pěkně vklíněná mezi tato německá teritoria, z ČR je blíž do Německa než z některých částí Německa (mám pocit, že i ten Amazon je tu hlavně pro Německo). Tady alespoň ten český původ přiznávají, slyšel jsem ale o různých montovnách, které si hrají na "echt" německou kvalitu a nepřiznávají to.
Za mě je jedno, jestli to poskládaly číňanky nebo češi, důležitější je výsledek a cena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.