Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba televizorů Panasonic

Od: caesar02 odpovědí: 6 změna:

Mám zájem o koupi televizoru zn. Panasonic. U dražšího modelu, který jsem si vybral (zatím na netu) v jednom nejmenovaném obchodě je uvedeno "Vyrobeno v ČR". Pokud vím Panasonic Plzeň s výrobou televizí skončil a nyní se tam vyrábí tepelná čerpadla. O nikom jiném nevím. Že by nabízená televize pocházela ze skladových zásob se mi zdá nepravděpodobné. Poradíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Poradim, ze je to naprosto nepodstatna vec, leda by si clovek chtel hrat na patriota.

hodnocení

1x

asi jsou to kusy co leží na skladech eshopu vyrobá byla přesnuta do Rumunska pokud se nemilím

ahoj*
hodnocení

0x

Co se zkusit zeptat nejmenovaného prodejce a nebo přímo výrobce: support-cz.panasonic.eu/...

tomin
hodnocení

0x
TV Panasonic jsou buď CZ 40", nebo Turkey 43".
V kvalitě dle obchodu v P1 propastný rozdíl. Ale majitel může být patriot, jak píšete výše
re4zon
Zvlastni uvaha, kdyz se v zadne z techto velikosti nic lepsiho nez obycejny led nevyrabi. O tom, kolik lidi si koupi drahou piditelevizi radsi nemluvim.

ml1
hodnocení

0x

Je to asi jedno. Čr je levnou montovnou a zrovna Panasonic ji hojně využívá (těch montoven je tu víc, něaká by měla být u Českých Budějovic). Máme videorekordér Panasonic a ten je taky vyrobený (spíš poskládaný) v ČR. Není to výraz vlastenectví, ale Panasonic je podle mého detektivního pátrání jediná dostupná značka videorekordérů (další značky jako SONY, JVC, Toshiba aj. (co jich bylo s objevem DVD a s digitalizací vysílání) na tento artikl rezignovaly a nevyužily nucenou obměnu přístrojů s přechodem na T2). Přestože je vyrobený v ČR, není určený pro český trh spíš pro německý (Německo, Rakousko, Švýcarsko), takže nemá češtinu, české znaky mu dělají problém (ale neni to nic proti tomu, co dělá s bukvicema na ukrajinských kanálech), ale hlavně že zvládá české vysílání (němci podle všeho vysílají v h264 a ne h265 alespoň tak bylo vysvětlováno, proč většina jejich modelů h265 nezvládá). Prostě ČR se hodí jako střed Evropy, navíc je naše republika pěkně vklíněná mezi tato německá teritoria, z ČR je blíž do Německa než z některých částí Německa (mám pocit, že i ten Amazon je tu hlavně pro Německo). Tady alespoň ten český původ přiznávají, slyšel jsem ale o různých montovnách, které si hrají na "echt" německou kvalitu a nepřiznávají to.

Za mě je jedno, jestli to poskládaly číňanky nebo češi, důležitější je výsledek a cena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]