Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám televizi JVC cca 4 roky starou, která však nepřijímá signál DVB T2, takže musím používat set top box, a to TechniSat DigiPal Dab. Asi po 4 měsících používání se objevila závada - obraz zmizí, obrazovka je bílá a následně zmizí i zvuk. Set top box jsem reklamovala, byl proveden up grade, ale závada se neodstranila. Připojila jsem zmíněný set top box k jiné televizi a tam funguje zcela bez problémů. K televizi JVC jsem dala jiný set top box a rovněž bez problémů. Takže problém je zřejmě ve vztahu televize JVC a set top boxu Technisat. Nemůže být závada někde v nastavení některého z uvedených přístrojů? Pokud sleduji např. ČT a přepnu na Novu, obraz i zvuk se vrátí, ale pokud přepnu např. z čt 1 na čt 2 nestane se nic. Děkuji za odpověd. Věra
Předpokládám, že máte propojeno přes HDMI.
Zkuste jiný kabel, nebo na TV jiný HDMI vstup, většinou jich TV mívá několik.
Máte zapnuté HDMI-CEC? Tzn. k zapnutí a vypnutí TV i settop-boxu používáte jedno ovládání?
Občas to zlobí a TV s boxem se nemají rádi.
Pokud to máte zapnuté, na zkoušku bych to vypnul, mělo by to být v menu boxu i v TV.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.