Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde naladit kanály na televizi

Od: kuba* odpovědí: 28 změna:
Dobrý den , prosím o radu.
Dnes jsem z druhé ruky zakoupil tv - JVC LT55VU63L televize u bývalé majitelky normálně šla ( myslím prima , čt1, nova atd . )
Doma ale televizi nemůžu zaboha naladit .
Když dám automatické ladění vyskočí na mě - pozemní , kabelové,analogové,satelitní ladění zvolím pozemní nic .
Manuální vše odsouhlasím dám hledat také nic .
Máme anténu EMOS- EM-27LTE z antény jde koaxiál do směšovače ( máme je rozvedené po domě do anténních zásuvek ) ze zásuvky v obýváku propojím do televize a nic ... Zkoušel jsem i rozdělat anténní zásuvku ale je připojená dobře . Na televizi funguje internet , ale kanály prostě nenaladím .
Díky za jakoukoliv pomoc :)

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x
Jenže jestli má STA a mají prekonvertorovane kanály do staré normy. tak ji to pojede a tobě ne.

111®
hodnocení

1x
No pokud je u antény nějaký slučovač nebo rozbočovač tak nejdříve vyřadit ten a připojit napřímo někam dolů a tam to zkusit. Nebo jak jsem již uvedl dotáhnout tv k anténě.
doplněno 30.11.22 10:24:

nebo dotáhnout anténu ze půdy k TV..i v pokoji by se mělo alespoň něco naladit, tam zalaborovat a pak dát anténu zpět..

hodnocení

1x
Cvičně bych vyřadil onen rozbočovač. Propojil kabel od antény přímo s kabelem k televizi. Nebo ještě lépe, dal televizi přímo k rozbočovači a kabel od antény přímo do televize.
V Krkonoších chytám Prahu a mám rozbočovač na šest televizí a bez zesilovače.

111®
hodnocení

1x
A u souseda to dopadlo jak? Byl jste tam s vaší bednou?

111®
hodnocení

1x

no tak jestli máte u antény zesilovač a a pak set top box a nepovolili jste napájení zesilovače, tak se nedivte, že to nejede,,,ale je to celé nějaké divné, protože když nezapnete ten set top box tak se teoreticky nemůžete dívat na jiný TV a mělo by tp zlobit..ale mohu se mýlit nab nevím jak to máte celé ubastleno..

hodnocení

0x

Dej fotku, jak to máš zezadu zapojené, aby bylo vidět co zapojils kam.

hodnocení

0x

A nemá se tam nějak nastavit země? Že to hledá třeba podle jiný normy, než je vysílání v ČR *nevi*

kuba*
hodnocení

Je tam jenom jedna dira pro koax kabel v televizi a to ANT tam jsem to zapojil . I jsem anténu mířil na nejbližší vysílač (15km) , zkusím ještě zesilovač ale je to divné .
Jinak země by měla normálně jít ta naše u té paní jsem si vše okoukl než jsem ji zaplatil a vše fungovalo jak má

Na coax jsou tam dvě díry.

F konektor a IEC konektor

hodnocení

0x
A není tam třeba možnost, namísto pozemního zvolit digitální ladění?
Jinak CZ návod je tady ... file:/...

Odkaz nefunguje. Dal jsi odkaz na svůj disk.

... omlouvám se, odkaz byl na stažený dokument =.pdf

Tady je snad správný euronics.cz/...

kuba*
hodnocení

V anténní zásuvce jsou tři výstupy - satelit ( nahoře ve středu), tv , R ja se zapojil do toho na levo TV
Bohužel možnost zvolit digitální tam není ale jestli tomu dobře rozumím pozemní je dvb-t přenos a ten je digitální .

111®
hodnocení

0x
A umí to dvbt 2?
29.11.22 13:23

111®
hodnocení

0x
No má to napsáno DVB-T2 ale umí to kodek H256/HEVC?

...televize u bývalé majitelky normálně šla...

petrm
hodnocení

0x

Jestli jsem dobře pochopil, tak máte svoji anténu a z ní rozvody do více místností . Funguje vám někde nějaká TV? Pokud ano, zkusil bych novou TV připojit do této zásuvky, aby se vyloučil problém v TV. Pokud nebude nová TV fungovat, tak je problém v TV, pokud bude TV fungovat, tak je problém v rozvodu do obýváku. Pak se dá dále řešit buď TV nebo rozvody.

kuba*
hodnocení

Tak dnes jsem koupil zesilovač hama 25db zapojil ho napřímo - anténa zesilovač televize a nic . Pujčil jsem si druhou televizi ta je se setoboxem na naladění ,zkusil naladit a opět ani jeden program takže to vypadá že to televizí není uf .

Kde by tedy mohla být chyba zapojení? doma jsem posbíral staré hlavy na koax kde se dotahuje šroubek na samec/samici ale vždy to fungovalo , nebo by to mohlo být anténou? Je v podkroví není venku. Tchán to má stejně v podkroví a jde mu vše , je ale pravda že má parabolu .

111®
hodnocení

0x
No tak vyzkoušet co nejblíže antény nebo vzít bednu a zkusit u souseda
kuba*
hodnocení

Je to teda blbé , ale zkusím to u souseda protože mě víc možností toho nenapadá, dám vědět jak to dopadlo , ale i když půjde tak nevím jak to vyřešit s tou naší anténou

kuba*
hodnocení

Tak děkuji všem , třetí den ladění a pořád nic . Televizi jsem zkusil napřímo už předtím. Poslední změny jsou : Půjčil jsem si jinou televizi ( se setoboxem) ta nejde naladit , šel jsem tedy k jiné zásuvce ,kdyby byl např převrtaný ten koax ve zdi to taky nešlo , anténu jsem z podkroví dal ven , taky nejde .Tak už na to prdim o víkendu přijede známej co dělá síťařinu a podívá se mi na to . Vydrželi jsme bez televize osm měsíců od nastěhovaní , do víkendu to ještě vydržíme . Ještě jednou díky všem za ochotu :)

Stači i neodborně a lajdácky zapojení koax v zásuvkách a konektorech. Stačí jeden vlas té stíněné punčochy coaxu do zkratu se středním vodičem a signál nejde.

kuba*
hodnocení

Kdyby někdo řešil podobný problém , jednu televizi jsme už rozchodili ( bohužel tu půjčenou ) druha trochu zlobí a dnes nebyl čas tak to dáme do kupy příště .
Čím to bylo - pořádně zkontrolovat kontakty když nejsou origo koncovky , natočení antény na nejbližší vysílač podle mapy , v televizi to nemůžu najít ale na setoboxu bylo povolit napájení antény 5v to jsme potvrdili . Jestli někdo bude mít podobný problém tak snad mu to pomůže

jirib
A to napájení 5V jako k čemu?
Netaháš nás za nos?

No, já mám shodou okolností v sestavě stejnou anténu (EMOS- EM-27LTE), ale ta žádné napájení nepotřebuje, používám ji bez zesilovače. A pokud vím, tak valná většina ant. zesilovačů je napájena 12V, výjimky snad i 9V. Že by se ale v set-top-boxu povolovalo napájení pro tv anténu, která jej nepotřebuje - to je podle mne blábol. Tahá nás za nos. Měl 100% v konektoru vlásek ze stínění přetažený na signál a tudíž zkrat a teď se to stydí přiznat. Přitom chybovat je lidské a svou chybu přiznat je spíš frajeřina než potupa.

kuba*
hodnocení

Ale já vůbec nechtěl nikoho tahat za nos , natož abych nepřiznal chybu , přece jsem šel na internet s kůží na trh. Známý co tu byl udělal přesně to co jsem napsal a programy chytl a to bylo : zkontroloval kontakt jelikož jsem neměl origo koncovky tak to spojil přes drát . Natočil anténu na vysílač a zapl napájení antény v setoboxu 5v a televizi půjčenou jsme rozchodili . Nepomohlo to na tu koupenou tak se mi na to podívat v tomhle týdnu a přiveze origo koax koncovky . Tuhle info o oprave jsem jako středně pokročilý laik :D chtěl předat dál do světa aby pomohla někomu dalšímu , nemám potřebu že sebe nebo z někoho jiného dělat blbce

To už je všude takovej standard, že se tazatel trochu vyhejtí .. Já se kdysi na root.cz zeptal na možnost úpravy chybových hlášek windows a byl vyhejtěn milovníky win10.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení antény

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]