Dobrý den , prosím o radu. Dnes jsem z druhé ruky zakoupil tv - JVC LT55VU63L televize u bývalé majitelky normálně šla ( myslím prima , čt1, nova atd . ) Doma ale televizi nemůžu zaboha naladit . Když dám automatické ladění vyskočí na mě - pozemní , kabelové,analogové,satelitní ladění zvolím pozemní nic . Manuální vše odsouhlasím dám hledat také nic . Máme anténu EMOS- EM-27LTE z antény jde koaxiál do směšovače ( máme je rozvedené po domě do anténních zásuvek ) ze zásuvky v obýváku propojím do televize a nic ... Zkoušel jsem i rozdělat anténní zásuvku ale je připojená dobře . Na televizi funguje internet , ale kanály prostě nenaladím . Díky za jakoukoliv pomoc
No pokud je u antény nějaký slučovač nebo rozbočovač tak nejdříve vyřadit ten a připojit napřímo někam dolů a tam to zkusit. Nebo jak jsem již uvedl dotáhnout tv k anténě. doplněno 30.11.22 10:24:
nebo dotáhnout anténu ze půdy k TV..i v pokoji by se mělo alespoň něco naladit, tam zalaborovat a pak dát anténu zpět..
Cvičně bych vyřadil onen rozbočovač. Propojil kabel od antény přímo s kabelem k televizi. Nebo ještě lépe, dal televizi přímo k rozbočovači a kabel od antény přímo do televize. V Krkonoších chytám Prahu a mám rozbočovač na šest televizí a bez zesilovače.
no tak jestli máte u antény zesilovač a a pak set top box a nepovolili jste napájení zesilovače, tak se nedivte, že to nejede,,,ale je to celé nějaké divné, protože když nezapnete ten set top box tak se teoreticky nemůžete dívat na jiný TV a mělo by tp zlobit..ale mohu se mýlit nab nevím jak to máte celé ubastleno..
Je tam jenom jedna dira pro koax kabel v televizi a to ANT tam jsem to zapojil . I jsem anténu mířil na nejbližší vysílač (15km) , zkusím ještě zesilovač ale je to divné . Jinak země by měla normálně jít ta naše u té paní jsem si vše okoukl než jsem ji zaplatil a vše fungovalo jak má
V anténní zásuvce jsou tři výstupy - satelit ( nahoře ve středu), tv , R ja se zapojil do toho na levo TV Bohužel možnost zvolit digitální tam není ale jestli tomu dobře rozumím pozemní je dvb-t přenos a ten je digitální .
Jestli jsem dobře pochopil, tak máte svoji anténu a z ní rozvody do více místností . Funguje vám někde nějaká TV? Pokud ano, zkusil bych novou TV připojit do této zásuvky, aby se vyloučil problém v TV. Pokud nebude nová TV fungovat, tak je problém v TV, pokud bude TV fungovat, tak je problém v rozvodu do obýváku. Pak se dá dále řešit buď TV nebo rozvody.
Tak dnes jsem koupil zesilovač hama 25db zapojil ho napřímo - anténa zesilovač televize a nic . Pujčil jsem si druhou televizi ta je se setoboxem na naladění ,zkusil naladit a opět ani jeden program takže to vypadá že to televizí není uf .
Kde by tedy mohla být chyba zapojení? doma jsem posbíral staré hlavy na koax kde se dotahuje šroubek na samec/samici ale vždy to fungovalo , nebo by to mohlo být anténou? Je v podkroví není venku. Tchán to má stejně v podkroví a jde mu vše , je ale pravda že má parabolu .
No tak vyzkoušet co nejblíže antény nebo vzít bednu a zkusit u souseda
kuba*
Je to teda blbé , ale zkusím to u souseda protože mě víc možností toho nenapadá, dám vědět jak to dopadlo , ale i když půjde tak nevím jak to vyřešit s tou naší anténou
Tak děkuji všem , třetí den ladění a pořád nic . Televizi jsem zkusil napřímo už předtím. Poslední změny jsou : Půjčil jsem si jinou televizi ( se setoboxem) ta nejde naladit , šel jsem tedy k jiné zásuvce ,kdyby byl např převrtaný ten koax ve zdi to taky nešlo , anténu jsem z podkroví dal ven , taky nejde .Tak už na to prdim o víkendu přijede známej co dělá síťařinu a podívá se mi na to . Vydrželi jsme bez televize osm měsíců od nastěhovaní , do víkendu to ještě vydržíme . Ještě jednou díky všem za ochotu
Stači i neodborně a lajdácky zapojení koax v zásuvkách a konektorech. Stačí jeden vlas té stíněné punčochy coaxu do zkratu se středním vodičem a signál nejde.
Kdyby někdo řešil podobný problém , jednu televizi jsme už rozchodili ( bohužel tu půjčenou ) druha trochu zlobí a dnes nebyl čas tak to dáme do kupy příště . Čím to bylo - pořádně zkontrolovat kontakty když nejsou origo koncovky , natočení antény na nejbližší vysílač podle mapy , v televizi to nemůžu najít ale na setoboxu bylo povolit napájení antény 5v to jsme potvrdili . Jestli někdo bude mít podobný problém tak snad mu to pomůže
No, já mám shodou okolností v sestavě stejnou anténu (EMOS- EM-27LTE), ale ta žádné napájení nepotřebuje, používám ji bez zesilovače. A pokud vím, tak valná většina ant. zesilovačů je napájena 12V, výjimky snad i 9V. Že by se ale v set-top-boxu povolovalo napájení pro tv anténu, která jej nepotřebuje - to je podle mne blábol. Tahá nás za nos. Měl 100% v konektoru vlásek ze stínění přetažený na signál a tudíž zkrat a teď se to stydí přiznat. Přitom chybovat je lidské a svou chybu přiznat je spíš frajeřina než potupa.
Ale já vůbec nechtěl nikoho tahat za nos , natož abych nepřiznal chybu , přece jsem šel na internet s kůží na trh. Známý co tu byl udělal přesně to co jsem napsal a programy chytl a to bylo : zkontroloval kontakt jelikož jsem neměl origo koncovky tak to spojil přes drát . Natočil anténu na vysílač a zapl napájení antény v setoboxu 5v a televizi půjčenou jsme rozchodili . Nepomohlo to na tu koupenou tak se mi na to podívat v tomhle týdnu a přiveze origo koax koncovky . Tuhle info o oprave jsem jako středně pokročilý laik :D chtěl předat dál do světa aby pomohla někomu dalšímu , nemám potřebu že sebe nebo z někoho jiného dělat blbce
To už je všude takovej standard, že se tazatel trochu vyhejtí .. Já se kdysi na root.cz zeptal na možnost úpravy chybových hlášek windows a byl vyhejtěn milovníky win10.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.