Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi. Mám menší dilema, protože jsem kdysi studoval fotografování, ale to už je dávno a já už vůbec nemám přehled o tom, jak se fotoaparáty vyvíjí. Chci fotit hlavně sportovní akce (fotbal, hokej) a vybral jsem si tuto mašinu, poradíte jestli ano nebo ne?
Jaký byste měli fotoaparát vy, v ceně do 14.000 Kč i s DPH? Poraďte prosím, já bych chtěl Nikon či Olymp, ale do té ceny jsem nic pěkného nenašel Dyžtak sem nebo na mail: jaroslav.kubricht@email.cz
nebo tedy nejakeho nikona nebo panasonic
Do olympusu bych nesel v zadnem pripade!
Rozdil to urcite je. 7,1 mega ale bohate staci.. Buses delat postery? Asi ne. Dnes uz si vyrobci nehraji na co nejvyssi rozliseni, prisli na to ze to je nesmysl pro bezneho uzivatele (nefotografa) ..
Kamarad je hokejovy trener, poridil si to casio a nevi ho vynachvylit. 60 fps, CMOS ... Nebo se porad tady: fotoroman.cz/...
Za tu cenu 14t. asi nic moc neporidis. Pridas tisicku a budes mit slusnej stroj za maly penize.
Mam kolegu "olympusaka"(zamestnanec olympusu) a ten, kdyz jsem porizoval fotak tak rikal: "nemel bych to rikat, kup cokoli, jenom olympuse nee"
tomu sice nevěřím,já jsme začínal s Olympusem, a teď mám Panasonic, a jsem z toho velmi smutný že jsem se nechal ukecat ať si pořídím Panoše
a fotky jsou oproti Olympu nekvalitní
P.S. moje os. zkušenost, ale výběr aparátu bude stejně na tobě
A neni neco tomu panasonicu? (nejaka vada od vyroby...
Protoze mi prijde divne, zeby delal spatne fotky.. Je to asi o tom, ze kdysi jsem mel olympuse, fotil dobre a pak jsem poridil panasonica - ale radove zas nekde jinde. (DMC-FZ38) Takze porovnavat je nelze. Navic leica optika a svetelnost objektivu...parada. Delam s nim opravdu luxusni fotky i videa. O tom olympusu to rikam z duvodu, ze ten kamarad je dobry kamarad a vi asi o cem mluvi... hmmmmm
ten Sony, co máš na mysli má dost malý zoom, jen 3x, musel by jsi si dokoupit další teleobjektiv. Pokud nechceš fotit profesionálně, pořiď si něco nového z tzv. nepravých zrcadlovek, např. megapixel.cz/... nebo Fujifilm megapixel.cz/... nebo finepix řadu S nebo si aspoň přečti recenze na S 1600/1800/2500, aby jsi byl v obraze. Promysli si např. napájení, či je vhodnější na originál akumulátor nebo tužkové akumulátory AA, a pod.
To je na delší debatu, doplň otázky...
doplněno 10.05.10 20:03:něco podobného je aj ten Panasonic DMC FZ38 co radí chlamak, to už ano!
doplněno 10.05.10 20:14:chosinho, prostuduj si poradnu megapixel.cz/... a dále slovnik pojmů a porovnej si produkty, když jsi to studoval dávno, plno věcí už je jinak.
Ten nikon vypada taky dobre.. trocha horsi svetelnost, ale vzhledem pomer - cena, dobra masinka
Cumim, asi vychazim z obrazu.. heh
Vypada moc zajimave. Jenom nevim jak si poradi stabilizace s tim 30 nasobnym zoomem...? Ale asi ty stabilizatory nove generace s tim nemaji problem.Ze? A co se do rychlosti zaznamu tyce - to je sila..
Svetelnost horsi, ale u takoveho zoomu to udezet niz bude problem.. Kdyby pouzili lepsi optiku a sundali ho niz, asi by cenove vylitl nekam na 25 tisic.. ehmmm
Motion Remover system.. prekladani obrazku (opacification) v takove rychlosti prednedavnem zvladali jenom medicinska zarizeni nevidane draha a ze ho dnes dokazi "narvat" do fotaku v teto cenove kategorii... Kam to asi speje?
Taky jsem zastánce Nikonu, nevím, teď v novějších modelech se moc neorientuju, ale možná by stálo za úvahu zkusit sehnat starší model Nikon D200, který by uspokojil řečené využití. A jako druhou variantu ve výběru značek se poohlídnul u Canonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.