Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo odvápňovacího roztoku ocet?

Od: karmas odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, ahoj. Obracím se na majitele automatických kávovarů. Je nutné kupovat odvápňovací roztok? Nemohu tam dát vodu z octem? Konvici tak odvápňují všichni. Účinek to má asi stejný ne? Stejně se pak kávovar propláchne celým zásobníkem čisté vody...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Kávovar DeLonghi odvápňuji taky octem, bez problémů už delší dobu. Máme i poměrně měkkou vodu, nastavil jsem nejdelší interval odvápnění... Funguje třetím rokem...

riva
hodnocení

5x

Výrobce (DeLonghi) varuje před použitím čehokoliv jiného, než jejich odvápňovacího prostředku. Protože ale nijak nevysvětluje důvod, používám octovou vodu.

karmas
hodnocení

To si myslím, že je klasický alibismus při tvorbě návodu ke spotřebiči. Jako když vám u pračky píší, že do ní nemáte zavírat domácí mazlíčky...
horstfuchs

@riva důvod je a jeden jediný, finanční nebo v případě reklamace aby vám sdělili že jste použili něco v rozporu s návodem než jejich odvápnovací roztok a tím jste porušili záruku.

hodnocení

1x
Ten jejich roztok mi přijde účinnější než ocet, ale nevidím v jeho použití problém.
Případně koupit jiný prostředek na stejném základu, než předražený originál.

karmas
hodnocení

Taky mám DeLonghi. Myslel jsem si to. Díky všem *palec*

111®
hodnocení

0x
Díval jste se na složení? Typuji že tam bude kyselina citronová.

hodnocení

0x
Používáme místo octa kyselinu citrónovou, oproti octu nesmrdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]