Nejste přihlášen/a.
Znáte nějaký zastříhávač vousů, který umí zastříhat vousy na 5cm? Pochopitelně s případným doladěním, nejkratší vous mám asi ~10-12 mm a to pod nosem. A 5cm se mi zdá ideál. Pokud možno ne moc drahý a stačí když bude jen na šňůru na 220V..
možná se poohlédněte i po strojcích na psy?
to si nedělám prdel, sám jsem si takovej (ovšem radši jen na vlasy) pořídil, jenom jsem ho pro velkou lenost eště nevyzkoušel, takže nemůžu dávat praxí ověřený rady;
podle mě je největší problém všech (jinak kvalitních, dobře stříhajících) těchhle strojků, že se jim nakonec ztupí lišty (to netušim, jestli se nějak efektivně (i z ekonomickýho hlediska) zas daj nabrousit, proto ho chci používat (když bude stříhat dobře) jen na vlasy (jeden strojek sem už občasnym stříháním vousů už nejspíš ztupil, na případný (?) samoostření nějak nevěřim));
výhody strojku na stříhaní psů by asi mohly bejt: a) třeba maj proti ztupení slušně odolný lišty (srst asi může bejt tvrdá a je jí na (větším) psu hodně), pravda, nestříhá se ale moc často... (to neplatí u strojků pro profesní užívání, jen musej bejt identifikovatelný a jistě budou dražší)
b) asi je (zatim) míň zasáhla mánie každej stříhací / holicí strojek vybavit akumulátorem (to je podle mě na hovno - akumulátor odejde nejdřív, a pak se nejspíš vyplatí vyhodit celej strojek),
c) mezi přiloženejma nástavcema asi sou (aspoň u mýho strojku byly) i takový, co maj lištu udělanou na postupně se zvětšující dýlku zastřihávaný srsti, třeba by se vám to na rozdílnou dýlku vousů taky mohlo hodit
(cena bude tak stejná, možná o ten chybějící akumulátor menší, orientace záběru stříhání s nástavcema by neměla při sestřihu vlastních vousů dělat žádnej problém (já očekávám, že problém nebude dělat ani při sestřihu celý hlavy))
Případně strojek na vlasy. Kdysi jsem si koupil strojek na vlasy, ale ten už pak měl moc krátké nástavce, kolem 12 mm a to je málo, to bych měl tvář jak dětcko .
tak strojek na vlasy je samozřejmost, já sem jen nahodil i tu psí variantu;
a co se 12 mm tejče, tak to byl nějakej divnej strojek, řek bych, že nastavování do několika cm je běžný, snad i těch 5 cm by eště dal?, koneckonců to by mělo bejt uvedený v základních parametrech
(možná ten psí strojek spíš bude mít víc nástavců na různou dýlku, zatimco člověčí jeden nástavec s nastavitelnou (a víc škálovatelnou) dýlkou, což jistě vypadá líp, ale to by se zas muselo zjistit praxí, co je nakonec lepší)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.