Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozují uši sluchátka, u kterých nefunguje jeden reproduktor?

Od: matiselis odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

samozřejmě si uvědomuji, že by bylo ideální koupit si nová sluchátka...

nicméně...

Sluchátka mi hrají jen z pravé strany - jedno sluchátko nefunguje. Proto musím přirozeně mít u sluchátek vyšší hlasitost, abych dosáhl stejného "pocitu hlasitosti", jako když mi fungovaly obě sluchátka. To je problém zejména, když je v okolí hluk.

Takže prirozeně je to horší pro uši. Ale: je to horší pro uši i v případě, kdy střídám uši? Tedy když nechávám pouštět půl hodiny hudbu do jednoho ucha, a pak další půl hodinu do druhého ucha? Během té pauzy si ucho odpočine, takže by to nemělo vadit, ne?

Děkuji za odpoveď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zvýšená hlasitost=poškozený sluch. Je jedno, zda střídáš - ty decibely a čas přehrávání udělají svoje. Za dvacet let si vzpomeneš. Jinak za mého mládí bylo jedno sluchátko do ucha k mono rádiu naprosto běžné. Jen jsem to pochopitelně nepouštěl příliš hlasitě. Nouzově přepni na mimo a uslyšíš vše.
doplněno 22.11.22 20:57: Pardon - přepni na mono a uslyšíš vše v jednom sluchadle.

hodnocení

2x

"Poškozují uši sluchátka, u kterých nefunguje jeden reproduktor?"

– v klidu, těm sluchátkům ty uši nijak neublíží...

hodnocení

1x

Takto poslouchat je hloupost, pokud chci trochu kvalitu, musím mít stereo. Nehledě na to, že pokud je nahrávka stereo, slyšíte jen půlku. Běžná sluchátka stojí pár stovek.

hodnocení

1x
Hlavně to musí být strašně na palici. To jseš adept na léčbu u doktora Chocholouška.

hodnocení

1x

Dneska poškozuje uši asi všechno kolem nás:)

hodnocení

1x
To vás baví? Za mě jedno sluchátko je horší, než žádné sluchátko. Navíc při poslechu hudby slyšíte jen půlku, protože z obou sluchátek ve stereo nahrávce rozhodně nehraje to stejné a některé nástroje můžou chybět úplně.
A abych teda odpověděl i na otázku - přiměřená hlasitost sluchu neškodí. Vysoká ano. Takže pokud místo přiměřené hlasitosti posloucháte střídavě s vysokou hlasitostí, určitě to poškozuje sluch víc.

hodnocení

0x
Trochu trolík...jedno ucho, druhé ucho...a tak pořád dokola... to nevymyslíš...a poškozuje to i mozek..

Když se vezme průměr, tak je to O. K. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]