Nejste přihlášen/a.
Platili jsme si na chalupě satelitní TV SKYLINK, ale opět zdražili a tak jsem ho zrušil, neboť v rámci internetového připojení Internet Stříbrný od O2 máme k tomu zdarma TV Modrý. Když už mám ten satelitní přijímač a parabolu, tak bych ho chtěl ještě nějak využít. Potřeboval bych poradit, na kterou družici bych měl parabolu nastavit, protože mi jeden prodavač v elektru řekl, že na jedné jsou nějaké volné nezakódované programy.
Neironicky a zcela k tématu radím přejít na knížky, rádio, pozemní vysílání, povídat si, internet - youtube, netflix, možností je opravdu hodně. Prostě cokoli jiného, než satelit. Když si uvědomím, co jsem do toho (musel) nacpat peněz do nových karet a přístrojů, "servisních poplatků", kdybych to propil, asi bych si užil víc. Satelit je černá díra na peníze. V dnešní době přežitek, kde je k dispozici internet.
Volné jsou, jak píšou jiní, 19,2 a 23,5, ale mě ty programy nikdy nějak nechytli, abych se díval třeba na pořady v němčině, to fakt ne.
Můžete zkusit 19,2° - tam je nejvíc volných programů (ale česky ani jeden) parabola.cz/...
Na stávající pozici 23,5° pár českých volných máte parabola.cz/...
Díky moc, tahle družice vypadá lépe než Astra3. Parabolu mohu natočit na východ, jen nevím, odkud se naměří ten úhel 51,5o - je to od východu směrem na jih? A jaký je elevační úhel? Stejný jako u Astra23? Myslím, že by postup ladění byl asi takto : Na přijímači navolím družici a objeví se mi indikace síly signálu. Tu bude pozorovat manželka a já budu točit s parabolou. Až bude signál nejsilnější, tak mi manželka dá znamení a bude naladěno. Šlo by to tak?
1) tady uvidite dishpointer.com/...
2) pro apple dobra vizualizace apps.apple.com/...
Třeba to naladite, asi už bude potřeba natočit i LNB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.