Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Set top box se sám zapíná

Od: tom123 odpovědí: 12 změna:
Zdravím,
Set top box se po vypnutí ihned zase zapne, vypnu červeným tlačítkem na ovladači - zobrazí se čas - ale asi po 10 sekundách se sám zapne a na displeji je zobrazen program na kterém se vypnul, což je normální ze tam je program, když jsme měl set top box já, nedělalo mi to. Dal jsem ho rodičům a těm toto bohužel dělá.
Zkoušel jsem se podívat do nastavení jestli není někde nastavený časovač- není.
Samozřejmě ani přes tlačítko na settopboxu to nefunguje.
Pak me napadlo jestli to není “starší” zástrčkou co rodiče mají? Měnil jsem i prodlužku v které je zapojen, ale prodluzka je zapojena do té starší zastrčky.
Nevíte čím by to mohlo být? Moc děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
A když set top box vypnete tlačítkem přímo na něm?
Nezamáčklo se při přepravě nějaké tlačítko na ovladači, nebo do něj nezateklo? Můžete foťákem mobilu sledovat tu IR led na předku ovladače, její blikání foťákem uvidíte. Takže i uvidíte, jestli se po pár sekundách nepošle další povel.

petrm
hodnocení

2x

Některé dálkové ovladače jsou velmi citlivé a při delším podržení tlačítka vyšlou více signálů. Pokud měli rodiče předtím méně citlivý ovladač, tak jsou na něj zvyklí a to může být problém. Nebo mají druhý ovladač na TV a ten je méně citlivý.

doplněno 17.11.22 00:13:

Mám podobný problém u dvou TV při přepínaní kanálů. U jedné když zmáčknu 1, přepne na 1, u druhé na 11 :)

hodnocení

2x

Většinou zůstavají "přilepená" tlačítka na dálkových ovládáních (mastnota z rukou, čímsi polité, apod.). Spolehlivé řešení je rozebrat DO, gumovou membránu omýt nejlépe v ve vlažné jarové vodě a dotykové meandry na plošném spoji očistit čistým lihem nebo lépe isopropanolem. Takto se dají eliminovat i případy, kdy stisknete třeba 1 a naskočí 11 nebo dokonce 111.

zam

Měl jsem set top box který se zapínal i vypínal signálem z televizoru.

Tak to by mne docela zajímalo, jakým způsobem bylo to ovládání z televize realizováno. Pokud jsem Vás dobře pochopil, pak se zapnutím i vypnutím televizoru automaticky zapínal a vypínal i set-top-box? To je snad realizovatelné jenom programovatelným DO, kde si naprogramujete zapínací tlačítko pro televizor a současně pro set-top-box, který ale musí akceptovat shodný kód jako TV. Napište, jak to bylo propojené a ovládané.

vernon
Všechny dnešní přístroje to přes HDMI umí...

olinl
hodnocení

2x

Škoda že neuvádíš výrobce (typ) settop boxu a jeho stáří. Osobně bych settop box nechtěl, raději novou televizi s novým dekódováním vysílání. Prvně vyzkoušej settop box na jiné televizi. Pokud je to vyzkoušení na jiné TV složitější, tak vytáhni z dálkového ovladače stboxu baterie a vyzkoušej vypnout settop box vypínačem na přístroji. Pokud se již přístroj nesepne sám, tak pravděpodobně je něco s ovladačem nebo dostává stbox impuls z TV aby se opět zapnul. Pro ověření spínání setop boxu televizí by tedy stačilo odpojit propojovací kabel od televize.

tom123
hodnocení

tak ten problém dělá televize, odpojil jsem televizi a set top box se se nezapnul, co teď?
olinl

V tomhle případě by se měla nejdříve vypnout dálkovým ovladačem televize a potom settop box(to by mělo fungovat-ztelevize nejde požadavek na sepnutí a settop box by se neměl zapnout). Pokud by se i přesto settop box zapnul, tak by měla být možnost vypnout v TELEVIZI někde v (programovém) NASTAVENÍ automatické spouštění společně se vstupem z externího zdroje(v tomto případě je externí vstup signál ze settop boxu) nebo vyzkoušet propojit televizi a settop box jiným kabelem než je stávající-pokud jsou na settop boxu dva výstupy HDMI a SCART a nyní je připojen HDMI, tak zkusit propojit vhodným SCARTEM(je více druhů Scart kabelů, vhodný by byl takový, kde jsou vzájemně na obou konektorech propojeny drátky všechny piny nebo Scart kablík pro video, v obchodě elektro by případně měli poradit).

olinl

Ještě k mému předchozímu příspěvku: Při vypnutí funkce spínání settop boxu s televizí-po vypnutí bude potřeba dvou ovladačů, jak k televizi tak k settop boxu. Jinak funkce ovládání(zapínání) přístrojů TV a Settop boxu jedním dálkovým ovladačem se jmenuje HDMI-CEC HDMI-CEC umožní s/...

tom123
hodnocení

SCART připojení nakonec pomohlo! *ua* , moc dekuju za skvělou radu, a děkuji ti za tvůj čas :)

tom123
hodnocení

Všem děkuji za vaše rady a čas, změna kabelu na SCART pomohlo. Olinl moc díky také.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]