Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nepřišli SMS a zmeškané hovory?

Od: fifa odpovědí: 11 změna:
Ahoj...po měsíci a 16 dnech jsem si vyzvedla telefon. Čekala jsem hromadu zpráv a zmeškané hovoru od lidí kteří nevěděli že nemám telefon a vím 100procentně že mě volali a psali. A taky SMS od České pošty zásilkovny nic. Nepřišlo . Ale telefon i SMS funguje normálně.
Děkuji za vysvětlení.
doplněno 16.11.22 18:07: Že sevisu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karak
hodnocení

1x
V servisu byl mobil vypnutý, takže logicky o žádných zmeškaných hovorech neví.
A ty sms o zmeškaných volání mají taky nějakou platnost (týden?). Takže už nejspíše v SMS centru expirovaly a smazaly se...
fifa
hodnocení

Fakt jo to když si nepřečtu SMS ve vypnutém telefonu se to smaže jo? To jsem nevěděla že tam je nějaká doba.
karak
Pokud jsou už v telefonu tak se nesmazou. Pokud čekají u operátora na doručení tak po nejake dobe ano.
fifa
hodnocení

Jo takhle takže za to může operátor ...nevadí :)

Operátor za to nemůže, je to Vaše věc, že necháváte telefon dlouhodobě vypnutý. Můžete si za pár stovek koupit nejlevnější telefon a do něj přehodit SIMku. A nezmeškáte hovory ani SMSky ..

fifa
hodnocení

Kdyby jste četl ..měla jsem ho přes měsíc v servisu...a tohle mě fakt nenapdlo...že mě ty SMS nepřijdou..
solo

Telefon s tím nemá nic společného, Leda že byste měla e-Sim.

Ale kde byla ta vaše (mini, Micro, nano) simkarta? Tu jste si měla vzít (A nedávat jí do servisu!), a zapnout v jiném telefonu.

Tuším že expirační doba SMS v sms centru je 3 dny, maximálně týden. Tedy pokud nechcete přijít o žádné SMS, tak je potřeba na chvíli telefon zapnout alespoň jednou za 3 dny...

A vím, že odesílatel SMS zprávy může nastavit i kratší expirační dobu, například u bankovních SMS může nastavit 10 minut. Pak se taková SMS nedoručuje po 10 min., protože je to stejně zbytečné

hodnocení

0x
U nějakého z mých prvních mobilů se dala nastavit doba platnosti zprávy. To znamená, pokud nebyla doručena (vypnutý telefon, mimo signál,...), jak dlouho ji operátor "uložil" a snažil se doručit...
Dnes je to (u T-Mobile) maximálně 72 hodin, takže stačí být offline déle než tři a už se některé SMSky nedoručí. U Vodafonu jsou to prý 4 dny.
Informace o zmeškaném hovoru taky chodí pomocí SMS, takže tam je to to samé.
solo

Ano dnešní telefony odesílají s maximální expirační dobu, ale omezuje to operátor na ty 3 dny.

SMS protokolu je pro čas platnosti zprávy parametr, musel bych se podívat... ale je divné, že někdo dá na servis telefon i se SIMkou?

fifa
hodnocení

Já nedávala mobil do servisu se SIM ale nechtěla jsem vyhazovat 600 za tlacitklolvy tel. SIM jsem měla v kabelce.
ml1

Myslím, že by stačil i za 300, ale je to samozřejmě zbytečné. Spíš by mohl náhradní přístroj půjčit servis.

U prvního mobilu pamatuju i nějakou lhůtu na doručení SMS, bylo to myslím 48 hodin, což eurotel tehdy nějak dodržoval - SMS tehdy nechodily okamžitě, ale třeba až druhý den. Nevím jaké to je dneska, jestli má operátor nějaký čas na doručení, nebo to skoro okamžitě doručuje dobrovolně, ale faktem je, že SMS chodí okamžitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]