Nejste přihlášen/a.
Nebyli jsme 14 dní na chalupě a když jsme po příjezdu zapnuli satelitní přijímač, tak se objevila hláška, že je zkrat v připojení antény. Když jsem sáhnul na anténní konektor vzadu na přijímači, tak jsem dostal elektrickou ránu. Nevím, čím by to mohlo být - třeba mokrý konektor u paraboly? Přijímač je CryptoBox 650HD.
Já bych to spíš viděl na závadu v elektroistalaci. Pravděpodobně máte fázi na kolíku zásuvky. Nehrabal se někdo v rozvaděči (třeba i mimo chalupu)?
Pozor, pokud to tak je, jednalo by se o životu nebezpečnou závadu!
Tak skutečně na tom konektoru svítí fázovka jak blázen. Při tom kolíky dvojzásuvky nesvítí. Ten konektor ovšem svítí, i když je tan satelitní přijímač vypnutý ze zásuvky i hlavním vypínačem. Když jsme přijeli, tak el. hodiny- budík blikal, takže byl vypnutý proud a možná se v tom venku někdo vrtal a dostala se fáze na to železnou tyč, na kterou máme přichycenou parabolu. Jdu pro souseda - revizního technika elektro.
To ra20z : Ta fázovka na anténním konektoru satelitu svítí, i když je vypnutý jak ze zásuvky, tak hlavním vypínačem. Teď jsem odpojil kabel HDMI, s kterým byl satelit spojen s TV SONY a konektor přestal na fázovce svítit.K TV mám připojenu ještě druhým HDMI kabelem M-BOX, který normálně funguje a TV nám normálně hraje. Že by byl vadný ten HDMI kabel, kterým je satelit spojen s TV?
Spíš zkontrolujte síťové připojení 230V pro tu TV a všechna ostaní zařízení, připojených na síť. Vypadá to, že tam máte někde něco poměrně hodně nebezečného. Že by to způsoboval kabel HDMI je velmi malá pravděpodobnost. Tedy, pokud do jeho zapojení, rovněž někdo nehrabal. Doporučuji to nechat na tom sousedovi !
Ak ma prijimac plochu zastrcku s 2 kontaktmi, moze cez odrusovaci kondenzator prenikat maly prud na konektor pre antenu. Fazovka tam svietit bude, aj ked je vsetko v poriadku. Elektrikar by mal zmerat unikajuci prud z konektora voci zemi.
Tiez by mal zmerat, ci je na konektore jednosmerne napatie okolo 18V a ci sa toto napatie dostane az na koniec kabla k parabole, spolu s meranim odporu medzi strednym vodicom a plastom koaxialu.
Máte pravdu, konzultoval jsem to se zkušeným inženýrem - elektronikem, který pronikání nějakého napětí na stínění koaxiálu potvrdil. Naznačil mi pravděpodobnou závadu - poškozený konvertor. Zkusím ho odpojit od koaxiálu a pokud ta hláška o zkratu zmizí, tak je to ono. Je to pravděpodobné, protože asi před 3 lety jsem na závadu zavolal opraváře z Děčína a ten laboroval asi 2 hodiny se signálem, nakonec přemístil parabolu na stožár elektrické přípojky a potom teprve zjistil vadný konvertor. Ten mi tedy vyměnil, ale asi mi prodal nějaký použitý, který se mu válel v autě v kufru, takže asi moc nevydržel. Zakoupil jsem tedy preventivně nový konvertor v EVĚ na Mělníku stál 119,-Kč - no, nekupte to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.