Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programovatelný robot

Od: pampeliska odpovědí: 4 změna:
Ahojky, přítel je programátor a bude mít brzo narozky. Docela dávno jsme procházeli tescem a on zahlídl nějakou robotickou hračku pro děti a s úsměvem říkal, že by si něco takovýho přál, načež dodal, že by si to rád naprogramoval sám. Já jsem si teda řekla, že bych ho něčím takovým mohla překvapit a tak jsem koukala na internet a asi se něco takového určitě koupit dá, jsem ochotna investovat kolem těch 2-3 tisíc, jen tomu sama nerozumím a tak jsem se obrátila sem, jestli někdo nemáte nějaké tipy, abych z nevědomosti nekoupila nějakou blbost pro děti :D. Moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Arduino mini smart tank? S tím bych si pohrál taky teda .. ;)

doplněno 14.11.22 13:47:

1. Tento výrobek obsahuje drobné součásti (šrouby, měděné sloupky), prosím, uchovávejte jej
mimo dosah dětí mladších 7 let.
2. Tento výrobek obsahuje vodivé části (ovládací panel a elektronický modul). Provozujte prosím
podle požadavků tohoto tutoriálu. Nesprávný provoz může způsobit přehřátí a poškození
dílů. Nedotýkejte se a okamžitě odpojte napájení obvodu.

Funkce
1. Víceúčelové: vyhýbání se překážkám, sledování, infračervené dálkové ovládání, ovládání
Bluetooth, sledování světla, sledování ultrazvukem a zobrazené emotikony obličeje.
2. Jednoduchá montáž: Není nutný žádný pájecí obvod, kompletní montáž snadno.
3. Vysoká houževnatost bra Držák z hliníkové slitiny, kovové motory, vysoce kvalitní kola a pásy.
4. Vysoké rozšíření: rozšíření dalších senzorů a modulů pomocí štítu ovladače motoru a štítu
senzoru
5. Více ovládacích prvků: IR dálkové ovládání, ovládání aplikací (systém IOS a Android)
6. Základní programování code Kód jazyka C Arduino IDE.
Specifikace
. Pracovní napětí: 5v
. Vstupní napětí: 7-12V
. Maximální výstupní proud: 2A
. Maximální ztrátový výkon: 25 W (T = 75 ℃;)
. Otáčky motoru: 5V 200 ot./min
. Režim motorového pohonu: duální H můstek (L298P)
. Ultrazvukový indukční úhel: <15 stupňů
. Ultrazvuková detekční vzdálenost: 2 cm - 400 cm
. Vzdálenost infračerveného dálkového ovládání: 10 metrů (měřeno)
. Vzdálenost dálkového ovládání Bluetooth: 50 metrů (měřeno)

doplněno 14.11.22 14:07:

Ve stavebnicie je vývojová deska keyestudio V4.0 je deska kompatibilní s Arduino uno, založená na MCU
ATmega328P, s čipem cp2102 jako převodníkem UART-na-USB.

Programovatelný robot
pampeliska
hodnocení

@pansvacinka
Děkuji, já na to mrknu. Nepopsal byste mi prosím krátce a laicky jak to bude fungovat, co to pak bude dělat? Je tam v popisu "pro děti od osmi let", nebude na to můj dospělej přítel přece jen trochu starej? :D
ml1

To záleží jen na fantazii. Hlavně jestli je součástí arduino (někdy tyto hračky obsahují vše kromě arduina), je to přecejenom poslední zhruba rok úzkoprofilová součástka (narozdíl od raspberry se ale ještě dá s vypětím sil sehnat, raspberry je totálně nedostupné). Jinak s ostatním si podle mě poradí, výhodou arduina je to, že k tomu je nepřeberná spousta příkladů, člověk nemusí dlouze studovat datasheety, protože vždy najde něco hotového, co už funguje. Znalost angličtiny je nezbytností, ale ta se u programátora dá očekávat.

zts
@pampeliska ptáte se, k čemu to je, no je to k ničemu, je to hračka, takže je to na hraní :)
Ale na Alze máte možnost to vrátit až do konce ledna kdyby se mu to nelíbilo …
Pokud pan programátor mluvil o tom že by si rád naprogramoval vlastní hračku, možná myslel nějaký to AI ML, A ne pouhé ježdění odnikud nikam, vždyť to má dneska každý robotický vysavač za pár stovek, co tahle hračka :) Ale je fakt, že tuhle hračku si můžete rozšiřovat a přeprogramovat snadno, jenom mi uniká Pointa, k čemu by to bylo užitečné. To je pro děti, aby se naučili programovat a tvořit, Pro dospělého člověka to fakt není, ten už je jinde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]