Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vnímáte srozumitelnost textu písní?

Od: skolak* odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Mám problémy rozlišit české texty u mnoha písní. Jako etalon srozumitelnosti bych použil K.Gotta, tam je to perfektní. Hodně často ale rozumím jen útržky v celé skladbě. Takže pro plnohodnotný poslech si musím najít text na internetu a přečíst si ho. Teprve pak se chytám. To pak znamená, že první poslech nové hudby je pro mne více méně práce než zážitek. Jasně, už jsem starší pán se středně kvalitními hrajícími komponenty. Co vy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

1x
Dej příklad písničky.

hodnocení

1x
Dobrý večer. Mívám to často stejně. Zrovna nedávno jsem vyprávěla,jak jsem jako malá zpívala v anglických písničkách (od malinka jsem se učila německy,takže angličtina pro mě byla španělská vesnice) to,co jsem tam slyšela já a až časem (s učením angličtiny) jsem teprve věděla, jaké slovo se tam vlastně zpívá. Posledních pár let to mám podobně u českých písniček. Nebo v nich neumím číst, například "mi na rety" × "minarety" *smich*

tr
hodnocení

0x
Jako příklad třeba Láska je láska, tam jedné větě opravdu nejde na poslech porozumět :) Koko… jsem si taky musel vyhledat text…
Dávejte další příklady.

hodnocení

0x

Může to být nějaká známka poruchy vnímání.

hodnocení

0x

Tak příklad: Líbí se mi celkem Laura a její tygři. Jako hudba, ale ty texty se mi zdají jako "štěkání" slov. Taky těžko rozumím Kabátům, ale tam je to slité do hudby. I Anna K. mi dělá problémy, když text je spíš báseň, nikoliv příběh. Tak nějak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]