Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit soundbar?

Od: pepezdepa odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

rád bych si koupil k tv soundbar, ale trochu si lámu hlavu s jeho zapojením. Ze zařízení do tv pomocí HDMI kabelu. Tady problém není. Používám ale Android tv box, odkud pouštím všechno. V něm ovšem mám jen jednu HDMI přípojku a ta vede do tv. Konec konců, ani v samotném soundbaru není více HDMI zdířek. Bude mi soundbar fungovat i na tv boxu, jelikož je propojen s televizí nebo je tu nějaká jiná finta? Děkuji.

Franz

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jano123
hodnocení

0x

Nenapísali Ste aký máte TV. Ja mám LG + magio box + soundbar SHARP.

Vo všeobecnosti platí, že na TV sa nastavuje príjem signálu video, u Vás je Android tv box.

Tak isto sa na TV nastavuje zvukový výstup: vlastný reproduktor, jack 3.5 mm, HDMI, optika...

Pozrite si najprv návod od TV a potom kupujte, problém by nemal byť.*palec2*

pepezdepa
hodnocení

Tv mám tuhle: czc.cz/...

Android tv box tento: eshop.tesla-electronics.e/...

Soundbar bych rád tehle: mall.cz/...

Na tv mám speciální HDMI ARC zdířku, která je na soundbary a pdobná zařízení, v tom není problém. Bojím se ale, že soundbar nebude komunikovat s mým TV boxem, přes který všechno pouštím. Jsem technický antitalent a nerad bych kupoval zajíce v pytli.

jano123
hodnocení

0x

Soundbar komunikuje s TV, a nie s TV boxom,

Ja to mám doma takto a zvuk ide perfektne.

Mám ho vyskúšaný aj na HDMI, aj optiku.

Ak by Ste ho pripojili na TV - HDMI ARC, tak vypnutím TV

sa automaticky vypne aj soundbar. /pohotovostný režim/.

Zapnutím TV sa zapne aj soundbar. U iných výstupov zvuku

musím sounbar vypnuť samostatne. Blutu nemám odskúšané.

pepezdepa
hodnocení

Chápu komunikaci tv + soundbar. Potřebuju ale, aby mi soundbar hrál tak, jak má, i když si pustím z HBO třeba film s nějakým pěkným ozvučením oprostřednictvím tv boxu. A to nevím, jestli tak pojede, jelikož v mé hlavě musí být všechno propojeno. :)

jano123

Aj ten film z HBO nakoniec uvidíte na TV, tak načo sa s tým trápite.

Ak už budete so sounbarom zabehnutý, može sa využiť napr. prehrávanie mp3.

TV je vtedy vypnutý, a beží na prehrávač mp3, musí sa vtedy prepnuť na sounbare...

Je to otázka cviku, zatial ostante pri TV. Sounbar ma širšie využitie, po čase na to prídete...*palec2*

hodnocení

0x

Však TV box má SPDIF (optický) výstup a soundbar tentýž vstup, tak kde je problém?

pepezdepa
hodnocení

Takže ho mám propojit s TV i TV boxem?

No ano, jedním způsobem propojíte SB s televizí a druhým způsobem s tv boxem. Pak můžete z tv boxu brát jen zvuk (např hudbu) aniž byste musel zapínat televizi a hnát tak zvuk boxu přes ní do SB... Na soudbaru vždy vyberete příslušný vstup. buď z telky nebo z boxu.

Koupíte akorát optický kabel, to je do toho hranatého konektoru se záklopkou.

pepezdepa
hodnocení

Super, díky moc za odpověď. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]