Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si koupil k tv soundbar, ale trochu si lámu hlavu s jeho zapojením. Ze zařízení do tv pomocí HDMI kabelu. Tady problém není. Používám ale Android tv box, odkud pouštím všechno. V něm ovšem mám jen jednu HDMI přípojku a ta vede do tv. Konec konců, ani v samotném soundbaru není více HDMI zdířek. Bude mi soundbar fungovat i na tv boxu, jelikož je propojen s televizí nebo je tu nějaká jiná finta? Děkuji.
Franz
Nenapísali Ste aký máte TV. Ja mám LG + magio box + soundbar SHARP.
Vo všeobecnosti platí, že na TV sa nastavuje príjem signálu video, u Vás je Android tv box.
Tak isto sa na TV nastavuje zvukový výstup: vlastný reproduktor, jack 3.5 mm, HDMI, optika...
Pozrite si najprv návod od TV a potom kupujte, problém by nemal byť.
Tv mám tuhle: czc.cz/...
Android tv box tento: eshop.tesla-electronics.e/...
Soundbar bych rád tehle: mall.cz/...
Na tv mám speciální HDMI ARC zdířku, která je na soundbary a pdobná zařízení, v tom není problém. Bojím se ale, že soundbar nebude komunikovat s mým TV boxem, přes který všechno pouštím. Jsem technický antitalent a nerad bych kupoval zajíce v pytli.
Soundbar komunikuje s TV, a nie s TV boxom,
Ja to mám doma takto a zvuk ide perfektne.
Mám ho vyskúšaný aj na HDMI, aj optiku.
Ak by Ste ho pripojili na TV - HDMI ARC, tak vypnutím TV
sa automaticky vypne aj soundbar. /pohotovostný režim/.
Zapnutím TV sa zapne aj soundbar. U iných výstupov zvuku
musím sounbar vypnuť samostatne. Blutu nemám odskúšané.
Chápu komunikaci tv + soundbar. Potřebuju ale, aby mi soundbar hrál tak, jak má, i když si pustím z HBO třeba film s nějakým pěkným ozvučením oprostřednictvím tv boxu. A to nevím, jestli tak pojede, jelikož v mé hlavě musí být všechno propojeno.
Aj ten film z HBO nakoniec uvidíte na TV, tak načo sa s tým trápite.
Ak už budete so sounbarom zabehnutý, može sa využiť napr. prehrávanie mp3.
TV je vtedy vypnutý, a beží na prehrávač mp3, musí sa vtedy prepnuť na sounbare...
Je to otázka cviku, zatial ostante pri TV. Sounbar ma širšie využitie, po čase na to prídete...
No ano, jedním způsobem propojíte SB s televizí a druhým způsobem s tv boxem. Pak můžete z tv boxu brát jen zvuk (např hudbu) aniž byste musel zapínat televizi a hnát tak zvuk boxu přes ní do SB... Na soudbaru vždy vyberete příslušný vstup. buď z telky nebo z boxu.
Koupíte akorát optický kabel, to je do toho hranatého konektoru se záklopkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.