Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych náhradu za triak s označením 131-6 dJ 035.
Poradíte jaký?
Ak je to triak, tak spinat moze minimalny prud, inak sam seba upecie. To bude skor tranzistor alebo stabilizator napatia. Nakreslite z plosneho spoja schemu, to zvykne pomoct analyze, aka asi suciastka to je a aku ma ulohu v obvode.
Ake to je zariadenie?
Pro zajímavost jsem zkusil dát do vyhledávání duckduckgo.com/... a hned druhý odkaz vedl na nxp (bývalý philips) jotrin.com/... kde jsem se ale nic nedozvěděl, ale je fakt, že jsem to celé nečetl. Že to je diskrétní polovodič je skoro jasné, a na další bych se musel registrovat, což se mi nechce (ale nic vám nebrání to udělat, třeba vám datasheet poskytnou). Ale jestli tyristor nebo triak nebo něco jiného a na jaké proudy, to je otázka a to je potřeba vědět při hledání náhrady.
V obvodech stříd.napětí se používá zásadně triak. Diak samostatně pracovat nemůže,musí mít ještě další spínací prvek !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.