Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Zjistila jsem, že mi nejde můj mobil Samsung Galaxy A 52s 5G propojit s PC Když ho propojiím přes kabel k PC tak se jen nabíjí a nenabídne mi přenos souborů, fotografií.
Co s tím?
Děkuji
Odemknětě telefon, propojte s PC, stáhněte horní lištu na mobilu, uvidíte oznámení "Nabíjení přes USB", klikněte na něj, otevře se vám okno, které jste tu už dávala, označte "Přenášení souborů/Android Auto". No a mělo by to fungovat. Sice nemám A52, ale Samsung ano, takže počítám, že by to mohlo fungovat
Zvláštní, zkusil jsem to nasimulovat na svojem mobilu a nastavil si jen nabíjení přes kabel, stejně se mi v oznámeních ukázalo nastavení USB + další oznámení,které bylo stejné, jak vaše. Máte hodně velké písmo - nejsou další oznámení skrytá, protože se nevejdou na displej? Zkuste ta oznámení posunout prstem nahoru. A ještě když kliknete na tu hlášku "pomalé nabíjení...", co to udělá?
Pokud používáte kabel, který byl u mobilu, tak už fakt nevím ( ale mně to funguje s noname kabelem z Ali). Na to pomalé nabíjení jste klikla?
Poslední pokus, zkuste toto: jděte do Nastavení - O telefonu - Informace o softwaru - číslo sestavení. Na to sestavení klikněte ( myslím7x) a povolíte Vývojářský režim. Vraťte se zpět do Nastavení, sjeďte až dolů na novou položku Vývojářské možnosti. Tu otevřete, najděte si heslo Výchozí konfigurace USB. Klikněte, otevře se vám okno s nastavením, tam zatrhněte Přenášení souborů. A pokud to ani pak nebude fungovat, tak fakt nevím. Bral jsem to podle svého mobilu (S22), doufám, že u vás je to stejně.
@baslavkaa Ne.to je sdílení připojení internetu. Při připojení kabelu k PC by měl telefon nabídnout jen nabíjení nebo i přenos souború. Dělá to?
Nemám Samsung, ale u Xiaomi v Nastavení pokud zapnuto "ladění USB" potom nejde MTP a PTP přenos dat/obrázků. Což je kontraproduktivní, neboť ladění USB si užívá při záchraně dat, například při rozbití skla.
>Což je kontraproduktivní
To nějak nechápu, existuje adb pull/push které je rychlejší než MTP (z mojí zkušenosti mnohem rychlejší a stabilnější) takže bych při záchraně stejně používal spíš to. Nicméně to je určitě chyba konkrétní verze jen některých telefonů Xiaomy, mě funguje oboje naráz.
Na jiných systémech mi zas nefunguje autorizace ladění dokud nenastavím telefon na MTP přenos
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.