Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize 43 palců

Od: antonis odpovědí: 15 změna:

Vybírám televizi 43palců na chalupu-mám wi-fi, Skylink a PODA IPTV. Vybírám mezi LG 7000, Samsung7092(ale nemá Bl) a TCL 735. Máte někdo zkušenost hlavně s TCL-cena solidní, kvalita? Děkuji. AK

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
U TCL platis min za znacku, jinak je kvalita srovnatelna. A kdyz ma jako jedina zaruku 5 let, neni vubec co resit.
Jediný problém u nich je, že člověk musí detailně číst specifikaci každého nabízeného kusu protože oni to sekají v desítkách variant které se liší jen pismenkem v označení řady a na přelomu roku může mít výběhový ročník jinou specifikaci než nový ročník i když mají stejné označení typu. Je v tom šílený bordel.
Jinak naprostá spokojenost. Výhrady mám jen k programovému průvodci který má teda LG lepší a k omezení oficiálních aplikací z androidmarketu které se musí občas obcházet.
antonis
hodnocení

Pochopil jsem, že chválíte TCL? PODA si za aplikaci ůčtuje 30,-Kč/měsíc. Pokud je to převlečené SledováníTV, tak by to mělo fungovat standartně a zdarma. Někdo při koupi přemýšlí, hledá to nej pro něho a další přijde do obchodu, podívá letmo a koupí. Tak nevím, jestli těm druhým je líp. Asi ano, protože zboží je ažaž.

PODA změnila systém své IPTV několikrát za posledních 10 let. Pokud opravdu prodává "lepší tv" nebo sledováníTV za 30 korun tak bych po tom / být klientem jejich sítě/ skočil bez váhání. Ze začátku měli velké úniky dat, kdy se do jejich systému dalo lehko nabourat z venku takže jim utíkaly velké peníze a jejich servery byly často přetížené. Pak změnili systém, přešli na ověřování tokkenem a omezili přístup pouze pro lidi kteří měli jejich IP. Jak fungují dnes nemám tušení.
A ke druhému dotazu - ano, chválím TCL. Máme sice větší 55palců ale jsme s ní spokojení. Přece jen Android je otevřený systém takže nejsem výběrem aplikací závislý na tom, co mi výrobce dovolí instalovat a co ne. U mě je to konkrétně KODI které LG úmyslně blokuje a o dalších aplikacích typu StalkerPlayer a jiných IPTV "hack" programech ani nebudu veřejně moc mluvit.
antonis
hodnocení

Omlouvám se, že ještě píšu. Dnes jsem byl v EW, měli puštěnou TCL 43C735 a vedle LG 43UQ8000 a bohužel značný rozdíl v obrazu ve prospěch LG. Tak už fakt nevím. Ještě zkusím jiný elektromarket. Za info k PODĚ děkuji-jsem jejich dlouholetý klient a nemůžu si vůbec stěžovat.

To jak postaví v marketu televize vedle sebe a jak je nastaví, může být obraz jejich skladových zásob respektive toho, čeho se chtějí zbavit, nebo z čeho mají větší profit. Podle specifikací ten TCL 43C735 vypadá docela schopně. Samozřejmě v reálu to může vypadat jinak ale taky to může být opravdu jen o nastavení nebo o špatném kuse. Dcera má LG a za boha se nemůžu v nastavení zbavit modrého nádechu a taky věřím, že je to chyba jednoho konkrétního kusu. Naše předchozí ještě "hloupá" televize byla taky LG a byl jsem s ní spokojený. Ten systém jejich EPG kde člověk viděl na jedeno kliknutí celý program všech naladěných stanic a nemusel cvakat na zástupce každého MUXu aby se program načetl, jsem od té doby nikde jinde nenašel.
antonis
hodnocení

Máte asi kus pravdy, ještě zkusím jíný market, ale vcelku jsem nahlodaný na tu LG, v Mall teď za dobrou cenu. TCL ještě dám šanci, pikud bude vystavena. Bohužel nikdo jiný sem info nedal.

Ještě se koukni na Hisense. U těch vychází poměr cena/kvalita prý skoro nejlíp.
Ono taky záleží jak moc chceš využívat ty chytré funkce televize. Kdo si vystačí se základní sadou aplikací a vrcholem chytrosti televize je pro něj HBBbtv tomu u LG /Samsung,nic chybět nebude. Jakmile budeš chtít instalovat vlastní oblíbené aplikace narazíš u Tizen / WebOS na omezení která se ti nebudou líbit. Nejde jen o Kodi, nebo VLC ale problém je už třeba nemožnost instalovat vlastní souborový manager a podobně.
antonis
hodnocení

Tak jsem si prošel všechny požadavky na tv. Vzhledem k tomu, že nejsem žádný velký fanda, je to spíš přání mé ženy, objednal jsem LG 43UQ8000+držák. Je to jen na zimní měsíce, v létě ji ani nepouštíme. PODU bych tam asi naistaloval a Skylink můžu zrušit. Děkuji ti moc za odborné rady. Antonis

hodnocení

2x

jen doplním ,že podá mái apilakaci jen pro Android TV

Česky to nejde?

poda má aplikaci jen pro android ne pro operační systém LG ani Samsung

antonis
hodnocení

Děkuji za info, to jsem nevěděl.

antonis
hodnocení

Teď jsem se informoval u PODY a napsali, že mají oficiálně potvrzeno, Samsungy a LG od roku 2018 budou fungovat na aplikaci PODA TvNet.

Poda používá přebarvenou do svých barev sledovatv to je pro mě novinka na webu mají jen Android

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]