Dobrý den. Ježíšek mi slíbil chytré hodinky z důvodu hlídání krevního tlaku. Hledám hodinky ke spárováni s tel Samsung a našla jsem v komentářích protichůdné informace. Vím, že na zprovoznění hodinek je musím 3x kalibrovat s pažním tlakoměrem. Jinde jsem se dočetla, že kalibraci musím dělat měsíčně, což se mi nechce. Prosím, kdo máte takové hodinky, můžete mě prozradit, zda kalibrujete měsíčně nebo jen při zprovoznění. Děkuji id.
Až ty hodinky budete mít, tak doporučuji věrohodnost jejich "měření" tlaku opakovaně porovnávat s tlakoměrem, hlavně ty vaše mezní hodnoty. Vzhledem k tomu, že hodinky tlak nemohou měřit přímo, ale jen ho odhadují z čidel, které mají k dispozici (Proto ta častá kalibrace, ony se pouze "naučí" odhadovat váš tlak z průběhu průtoku krve sledovaným optickým snímačem, možná i elektrod a zřejmě i z odhadované námahy.), dá se předpokládat, že pokud dojde ke změně tlaku z jiného důvodu, např. vzití prášku, nemusí být jejich měření ve vašem případě moc spolehlivé.
A není lepší místo každé kalibrace si rovnou ten tlak změřit tlakoměrem?
Jinak, dost dobře si nedokážu představit, na jakém virtuálním principu měření krevního tlaku ty hodinky pracují. I oscilometrický princip (tlakoměry z lékárny) je jen dopočítávání z nějaké střední hodnoty.
Zde máte porovnání měření profesionálním přístrojem vs. hodinkami. Článek je na sportovním webu a tak konstatování v nadpise že " výsledky jsou slibné" znamená, že hodinky něco ukazují a ještě nejste mrtví
id
Máte pravdu, článek jsem četla. Potřebuji uhlídat tlak v odpoledních hodinách a doma jsem jen při hnusném počasí a nenosím s sebou tlakoměr. Ráno mám 8o/60 a přes den se buď hodí do normálu a nebo mám k večeru 200/100. V obou připadech je mi stejně blbě a já nepoznám, zda si mám dát kafe a čtvrtku a nebo zobnout prášek. Stačilo by, aby hodinky měřily tlak orientačně. Možná opět chci něco, co neexistuje- měření tlaku bez měsíční kalibrace. Ach jo. Díky.
No tak orientačně vám to ty hodinky změří. Můžu posoudit, mám Samsungy i doma tlakoměr a nějak moc se hodnoty od sebe neliší. Ovšem ta kalibrace tam prostě je, nevím, že by se dala obejít. Ale nepátral jsem po tom, není to pro mne zase tak důležité.
Hodinky primárně ke kontrole tlaku krve bych opravdu nepořizoval.
id
Ernie jak byste to řešil? To nemám denně opustit domov bez tlakoměru? Kde jej nosit,v kabelce, v batohu? Nyní mám jen fitness náramek, tak by to byla jen výměna za kvalitnější s více funkcemi.
Není ten tlak tak na doktora? Taky jsem míval 80/60 ale 200/100 by byl asi můj poslední. 0d doby, co jezdím vytrvalostne na kole, 12let, tak mám tlak i tep přímo ukázkový a žádná kontrola u doktora mě nepřekvapí.
id
Stir, máte pravdu, je to na "doktora ", ale to co je u nás je děs. Sdělil mně, že si tlak musím uhlídat, buď si prášek nebrat nebo vzít půlku nebo celý. Denně mám pohyb sice rekreačně - kolo, tůry s hůlkama nebo 1x týdně cvičení ve vodě, plavání a za chvíli nám zasněží sjezdovku.
Děkuji všem za odpovědi. Kdyby někdo náhodně přišel k informaci o hodinkách bez měsíčni kalibrace, dejte, prosím, vědět. I za cenu, že vyměním telefon, takže to nemusí být hodinky od Samsunga. Díky. Id
Každopádně pídit se po hodinkách na měření tlaku mi přijde trochu mimo. Když uvidíte vysoký tlak, tak budete mít stres, který ho ještě zvýší, takže raději být v klidu a řešit příčinu třeba s vhodnou stravou a součinnosti s doktorem. Pouhé měření vás nevyléčí ani nijak nepomůže.
Sděluji výsledek pátrání, třeba to někomu pomůže v rozhodování. Zakoupila jsem tyto hodinky armodd.cz/... ušetřila Ježíškovi spoustu nabízených penízků. S porovnání v mým tlakoměrem měří o 10 méně první tlak a asi o 4-7 druhý. Což je brnkačka, nic se nekalibruje. Spíš mi to připadá jak hračka. Mají příjem SMS a telefonovat se dá. Navíc to má 37 sportovních aktivit, které ani nemohu využít. Jsem spokojena, jak dlouho budou fungovat netuším. To by si asi nemohl člověk koupit vůbec nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.