Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem.Všimla jsem si že když je v televizi světlá barva tak začne bzučet zvuk,třeba když dejme tomu ve filmu je noc a je tmavý obraz tak nebzučí a když je prostě něco hodně světlého třeba bílé pozadí tak dost bzučí.Zvuk jde normálně tak co to je?
Aha! Že by to bylo také kvůli tomu i to že když zapnu dvd tak obraz je rozmazaný,neostrý,jako kdyby se to někde cestou ztracelo.
A jak přijímáte signál? Máte anténu a samostatný setopbox (terestriální), nebo máte kabelovou televizi? A jak máte připojený DVD? Proč se ptám: my máme kabel (UPC), přijímáme digitální signál přes satelitní settopbox (a navíc i analogový, který UPC poskytuje navíc). Do STB jde signál z kabelu (koaxem) , taky je scart kabelem propojet s DVD přehravačem a do TV do jde se settopboxy taky pomocí SCART. No a zjistil jsem,že kvalita je občas závislá na dobrém zapojení těchto kabelů. Já tedy mám nějaký nekvalitní kontakt u toho DVD, takže se to projevuje hlavně při přehrávání, ale pomůže lepší zatlačení těch kabelů (a navíc vypnutí settopboxu, který jinak zřejmě míchá do signálu z přehrávače nejaký parazitní signál). To je ovšem moje specifikum, ale v každém případě, ať to máte jakkoli, bych zkoušel manipulaci s kabely.
Něco podobného jsem dlouho také řešil. Nám televize /nová LCD/ bručela různě.Chvílema víc a chvílema míň. bylo to k zoufání.Zkoušel jsem všechno možné.Ptal se jsem se a nikdo si s tím nevěděl rady. Pak jsem někde na internetu našel radu,že je třeba na ovladači na satelit nastavit zvuk naplno a sílu zvuku pak nastavovat jen ovladačem na televizi.Od té doby je klid.
Jinak jsem se koukala jak co je zapojeno a je to že z tuneru vedou dvě scartky-jedna do televize a druhá do dvd.
No to vedou. My máme satelitní přijímač nastavený /zvuk/ stále nadoraz a zvuk ovládáme jen ovladačem televize.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.