Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo na nepřítomnost mobilu v autě

Od: rumicek® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

jsem zapomnětlivý člověk a často zůstává můj mobil doma, zejména pokud jedu autem. Většinou to řeší manželka, problém je když jedu sám:)

Takže se snažím vymyslet čidlo, které by spustilo poplach při odjezdu bez mobilu.

Děkuji za nápady.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Dalo by se to řešit chytrými hodinkami pokud máte smartphone. Mnohé hodinky umí reagovat na ztrátu spojení s telefonem notifikací či tónem / vibracemi.

hodnocení

Zkusim to, mám oboje od Applu.

nik*
Vždyť to je v iOS přímo zabudované:
support.apple.com/...
Nejen v iOS, to umí více značek chytrých hodinek.
nik*
To není funkce hodinek, ale přímo iOS
Když se někde zapomene tablet, zahlasi to telefon a naopak… hodinky ani nemam…
Ps: Ty generické hodinky to mohou hlásit přes Bluetooth a to muže ztratit signal i v rámci baráku/patra, ne?
hodnocení

Dík, zdá se, že to funguje. Zejtra připomenutí pořádně otestuji.

hodnocení

Hm, není to tak jednoduchý, jak to zprvu vypadalo.

1) iOS považuje mojí domácí adresu za důvěryhodné místo a nevaruje mě, že telefon zůstal doma

2) Varování má celkem dlouihý prodlení. Po odložení mobilu jsem ujel tak kilometr, než mi hodinky oznámily ztrátu mobilu. Jít pěšky, nebylo by to tak hrozný.

ahoj*
hodnocení

2x

provázek a na krk si ho pověsit

nik*
hodnocení

2x
Naučit se používat nápovědu
support.apple.com/...

riva
hodnocení

1x

U řady aut toto řeší jejich handsfree. Jakmile se rozjedete a auto nenajde mobil se kterým bylo spárováno, tak začne lamentovat, vy se otočíte a mobil, který autu chyběl, mu přinesete.

hodnocení

Bohužel, můj Hyundai IONIQ tohle neumí:(

Leda vyměnit za Teslu :)

hodnocení

0x

Nevidim to realne.

hodnocení

0x

Mobil používám jako navigaci. Že ho nemám zjistím, když chci zadat cíl.

karel556*

když pojede ve městě-obci např. do obchodu, bude pouštět navigaci?

Po obci chodím.

hodnocení

Ano, často jezdím s navigací takže na zapomenutý záhy přijdu. Ale pořád je nezanedbatelný počet jízd bez mobilu.

A prázdný držák mobilu Vám nic nepřipomene? Tak si do něj něco namalujte nebo napište.

hodnocení

No jo, když od IONIQ má odkládací slot pro mobil ve středovém panelu...

hodnocení

0x

V autě mám druhý (záložní) mobil, s další SIM (Kaktus - doplácím 50 Kč 1 x ročně) a na běžně používaném mám přesměrování v případě že nevezmu hovor na něm. Pokud potřebuji volat, tak volám z tohoto záložního. Pokud chci být na příjmu a zapmněl jsem můj běžně používaný, zapnu záložní. Jinak, ve vypnutém stavu, mi nabitá baterie vydrží i cca 2-3 měsíce. A v autě mám navíc i nabíječku z baterie.;)

stan*
hodnocení

0x
Přilepit cedulku na palubovku Jinak jak zde již někdo psal, lze vyřešit zakoupením HF sady která dokáže připomenout telefon při nastartovani auta

hodnocení

0x
Některé track key mívají také oboustranný alarm. Pokud je track spojený s telefonem, a vzdálenost mezi nimi překročí určitou mez, většinou kolem 30 m, oba spouští zvukové upozornění.
Kdo má track key na zápěstí a mobil nechá doma, vrátí se pro něj těch několik desítek metrů. Nebo pro změnu při vystoupení z auta zapomene mobil v autě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]