Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat video digi kamery do počítače

Od: mpekys odpovědí: 3 změna:

Mám digitální kameru panasonic NV-GS21 bohužel bez instalačního CD.Dá se někde toto CD stáhnout?nebo je nějaký jiný zbůsob jak dostat video do počítače? Prosím poraďte

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Najděte na počítači konektor FireWire (označován též jako IEEE 1394 nebo iLink), spojte kameru pomocí tohoto kabelu (FireWire 6/4 - menší konektor do kamery, větší do počítače), zapněte ji v režimu přehrávání a počítač by ji měl automaticky detekovat. Budete potřebovat nějaký program pro zachytávání (capture) a následné zpracování videa, například Pinnacle Studio, Adobe Premiere nebo podobný. Nevím, jestli existuje nějaký opravdu jednoduchý software pro začátčníky, zapojte vyhledávač :) Je také možné, že ve Vašem počítači port FireWire nebude, pak by jste si musela nainstalovat rozšiřující kartu, jako je například tuto: czechcomputer.cz /... nebo czechcomputer.cz /....

celp*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je použít prográmek WinDV.Je Free.Přenášet přes FireWire kabel 6/4.

hodnocení

0x

Já nejraději video stahuji v Nero Vision, dá mi vybrat stream buď DV-1, nebo DV-2. Pak úpravy v Coreu (Ulead), Pinnacle ...

Nestahuji v Corelu a Pinnacle, protože tam je použit stream DV-2. S tím mám problém, neboť při rychlejším pohybu scénou obraz cuká. Pokud je zde někdo zkušený a taktéž mi poradil v čem je problém?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]